Спешно да се установи дали наред с мнозинството китайски граждани

...
Спешно да се установи дали наред с мнозинството китайски граждани
Коментари Харесай

ДПС дава Петков на прокуратурата: Като министър бездействал за „златните паспорти“

Спешно да се откри дали наред с болшинството китайски жители има и съветски олигарси, които са получили „ златни паспорти “ у нас, упорстват Движение за права и свободи.

„ Бяхме подали сигнал до прокуратурата. Днес подаваме допълнение, че по време на изявление на народния представител Халил Летифов от 12 февруари тази година чухме запис на изявление на министър-председателя Кирил Петков, в който той в качеството си на длъжностен министър на стопанската система тогава, откакто е схванал, че има порочни практики със златните паспорти е упълномощил на заместник-министъра на стопанската система, тогава Калина Константинова, да извърши незабавна инспекция “, съобщи Хамид Хамид.

Според него Министерство на стопанската система е следвало да изготви разпоредба, която да реализира цялостен надзор и прелиминарен, и следващ на всяка инвестиция, която е съображение за придобиване на поданство или непрекъснато престояване. Той съобщи, че подават сигнал против Петков като длъжностен министър на стопанската система за безучастие.

„ Във връзка със глобите, които се постановат по отношение на войната в Украйна, бихме желали да заявим, че при разискването на общите наказания нашите сътрудници и съдружници в Европейски Съюз и НАТО във връзка с инспекцията на активите и вложенията на олигарси, свързани с президента на Руската федерация Путин и преразглеждане поданството им на това съображение, желаеме да заявим, че ние от Движение за права и свободи сме внесли такова предложение сред първо и второ четене на Закона за българското поданство. Такъв законопроект, имахме, който не се одобри в зала, само че сред първо и второ четене сме внесли такива текстове в Закона за българското поданство “. Това сподели през днешния ден в коридорите на Народното събрание ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Настояваме час по-скоро, незабавно, законът да влезе в зала на второ четене и да се одобряват предложенията на Движение за права и свободи за инспекция на всеки един съответен случай от началото на деяние на закона до момента “, сподели той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР