Спекулативно е твърдението, че Лукойл“ може да работи само с

...
Спекулативно е твърдението, че Лукойл“ може да работи само с
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Спекулативно е твърдението, че „Лукойл“ може да работи само с руски нефт


Спекулативно е изказванието, че „ Лукойл “ може да работи единствено с съветски петрол. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия енергийният специалист Васко Начев.

„ Всеки петрол, който е непосредствен до съветския „ Урал “, който е с параметри 31,5 градуса и 1,48% наличие на сяра, би могъл да се употребява без проблем “, изясни той.

По думите му потреблението на различен нефт няма да е елементарно, само че не е и невероятно. „ Всички други трудности са налице и ще бъдат. Цените у нас са все едно нефтът не е съветски, а е вид „ Брент “. Разликата им е 35 $, само че не усещаме по цените на колонките по бензиностанциите “, разяснява още специалистът.

По думите му единствено от  „ Булгаргаз “ зависи дали ще запазят пазарния си дял, или ще бъдат последователно изтласкани от другите играчи.

Според Начев за същинска газова диверсификация ще може да се приказва чак когато бъде издигнат терминалът за полутечен газ край Александруполис. „ Тогава ще имаме доста повече варианти и българският газов пазар ще придобие напълно друг тип “, предвижда специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР