Спасителните и издирвателни операции в Черно море продължават. За съжаление,

...
Спасителните и издирвателни операции в Черно море продължават. За съжаление,
Коментари Харесай

Издирването на майор Терзиев продължава, надеждите не са големи

" Спасителните и издирвателни интервенции в Черно море не престават. За страдание, поради времето, което е минало от часа на случая, и всички налични данни във връзка с температура на водата и течения, колкото и е здрав да е човек, очакванията ни за не са огромни, без значение от това интервенцията продължава. Черната кутия на самолета към момента не е открита. До края на деня ще бъде взето решение по какъв начин тъкмо да продължи интервенцията ".
Това сподели на брифинг служебният министър председател след. Към момета са открити движимости и материали, които ще бъдата изследвани, сподели още Янев.
Операцията по издирването на водача протича към този момент над 12 часа. Изтребителят от състава на българските Военновъздушни сили е изгубил радиовръзка и е липсващ от радарите 40 минути след среднощ. Пилотът майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево, шеф на щаб на ескадрила, е изпълнявал подготвителна задача, част от тактическото обучение с бойни стрелби „ Шабла 21 “.
Премиерът Янев заяви, че издирването на черната кутия на изтребителя ще продължи и на следващия ден. Ще се търси от профилирана техника и профилирани водолазни екипи. Предполага се, че останките на самолета са на дълбочина от порядъка на 70 метра.
Възможно е при нужда да вземат участие в търсенето и съюзни сили, които са профилирани в издирвателни действия. Учението в Шабла към този момент е прекъснато, заяви Янев.
" По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел, защото е нощен полет. Преди този аероплан е летял различен, от порядъка на 30 км разстояние е пуснал летяща цел. Летящата цел се е отворила и тя е почнала да пада, само че нещо се е объркало и това е наложило спомагателна маневра от страна на майор Терзиев. Той е поразил задачата, това е снимано от другия аероплан. Майор Терзиев е докладвал, че е поразил задачата и малко по-късно връзката е прекъсната. Техническото положение е било положително, сподели Янев, като посочи че с машината преди този момент е осъществен различен полет и сходна задача.
Самолетът МиГ-29 е паднал във водата на към 5 километра от фара на Шабла, сподели служебният министър на защитата Георги Панайотов.
 Пилотът на падналия изтребител е майор Валентин Терзиев шеф на щаб на ескадрила Пилотът на падналия изтребител е майор Валентин Терзиев шеф на щаб на ескадрила
Продължава интервенцията по търсене и избавяне на водача на аероплан МиГ-29, който изчезна тази нощ при случай по време на тактическото...
Майор Терзиев е отличен водач първи клас, квалифициран, до момента не е имал никакви забележки по несъблюдение на задания и летателни качества, добави още Янев.
" Проверката на техниката е непрекъснат развой, която се прави от време на време и която включва разнообразни стадии - подготовка за полет, предполетна подготовка, следполетна подготовка.
Това е в действителност един изчерпателен развой, който се управлява на доста равнища от разнообразни хора, защото техниката е доста комплицирана, процедурите са доста и всеки човек би трябвало да бъде следен в дейностите си, с цел да минимизираме шанса човешка неточност да бъде причина за нередовност ", сподели командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитът Петров.
Източник на видеото Нова Варна. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР