Спасителни екипи се опитват да открият туристическата подводница с хора

...
Спасителни екипи се опитват да открият туристическата подводница с хора
Коментари Харесай

Спасители издирват изчезналата туристическа подводница към Титаник, но времето изтича

Спасителни екипи се пробват да открият туристическата подводница с хора на борда, която до момента в който пътуваше към останките на кораба " Титаник ". Те обаче се надпреварват с времето, защото с всеки минал час спешния ресурс от О2 на плавателния обект се изчерпва от ден на ден.

Петима души са били на борда на подводницата " Титан ", когато контактът с нея е загубен към час и 45 минути след гмуркането ѝ във водите на Атлантическия океан. Спасителната интервенция продължава и през нощта, само че до момента няма и диря от плавателния съд. В нея се включиха държавни организации, военноморските сили на Съединени американски щати и Канада и търговски компании, занимаващи се с дълбоководни действия. Използвани са военни самолети, други подводници и сонарни буйове.

Смята се, че плавателният съд разполага с четиридневен спешен ресурс от О2. Контраадмирал Джон Маугър от бреговата защита на Съединени американски щати съобщи на конференция: " Предполагаме, че сега има разполагаем сред 70 и цялостните 96 часа (кислород) "

Сред търсените лица, които са били на борда, е и английският предприемач милиардер и откривател Хамиш Хардинг. През уикенда той е написал в профилите си в обществените мрежи, че е " горделив най-сетне да разгласи ", че ще бъде на борда на задачата.

Останките на " Титаник " се намират на към 700 км южно от Сейнт Джонс, Нюфаундленд, макар че избавителната задача се управлява от Бостън, Масачузетс.

Британският пътнически лайнер " Титаник " потъва по време на първото си корабоплаване от Англия до Съединени американски щати през април 1912 година, на път от Англия за Съединени американски щати, откакто се сблъсква с айсберг. Останките от първокласния транспортен съд са открити едвам седем десетилетия по-късно.

Преди две години компанията OceanGate стартира да провежда дребни екскурзии до там с миниподводница, като искащите би трябвало да заплатят сума от близо 125 хиляди $ на човек. Услугата се популяризира от компанията като " късмет да излезете от всекидневието и да откриете нещо в действителност неизмеримо ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР