И трите отбора, които се изкачиха от Чемпиншъп през миналия

...
И трите отбора, които се изкачиха от Чемпиншъп през миналия
Коментари Харесай

Тотнъм изпрати Бърнли в Чемпинъшип, Лутън също практически се завръща във втория ешалон на английския футбол

И трите тима, които се изкачиха от Чемпиншъп през предишния сезон, са на път да се върнат там от другия. Кръг преди края на сезона във Висшата лига Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, до момента в който единствено Лутън има научен късмет да остане.

И до момента в който " остриетата " от дълго време изгубиха елитния си статут, то " виненочервените " имаха шансове до днешния 37-ми кръг, в който отстъпиха с 2:1 на Тотнъм като посетител.

Футболистите на Венсан Компани поведоха в 25-та минута с гол на Якоб Бруун Ларсен, само че седем минути по-късно Педро Поро възвърне равенството.

Тотнъм стигна до успеха в 82-та минута с гол на различен от бранителите - Мики ван де Вен, който по този начин постави завършек на серията от четири поредни провали за лондончани.

Burnley’s 2-1 defeat to Spurs means they will be relegated from the Premier League
— Premier League (@premierleague)

Лутън също имаше доста положителни шансове за избавление в последния кръг, откакто поведе с гол на Самби Локонга при визитата си на Уест Хям, само че в последна сметка отстъпи с 3:1.

Точни за " чуковете " през второто полувреме бяха Джеймс Уорд-Прауз, Томаш Соучек, както и младият Джордж Ърти, който вкара първия си гол за отбора в едвам втория си дуел във Висшата лига.

West Ham win in David Moyes` final home match, leaving Luton on the brink of relegation
— Premier League (@premierleague)

" Шапкарите " би трябвало да победят в последния кръг като хазаин Фулъм, като наваксат 13 гола закъснение по отношение на Нотингам Форест, а в това време двукратният европейски първенец да загуби довечера от Челси, както и от Бърнли след седмица.

Последният изпадащ Шефилд Юнайтед загуби с 1:0 при гостуването си на Евертън. Точен за " карамелите " бе Абдулай Дукуре половин час след началото на срещата.

В останалите мачове от кръга борещият се за шестата позиция отбор на Нюкасъл направи тъждество 1:1 при семейството си на Брайтън. Гостите от Южния бряг откриха в 18-та минута посредством Жоел Велтман, само че в добавеното време на първото полувреме Шон Лонгстаф изравни.

Борнемут отстъпи с 2:1 при семейството си на Брентфорд, като и трите гола в мача паднаха след 87-та минута. Браян Мбемо откри три минути преди края на постоянното време, само че съвсем незабавно по-късно Доминик Соланке изравни. В продължението на мача Йоан Уиса донесе триумфа на " пчеличките " след асистенция на Мбемо.

A late double-whammy clinches it for
— Premier League (@premierleague)

Крисъл Палас пък завоюва за пети път в последните си шест мача. " Орлите " се постановиха с 3:1 при визитата си на Уулвърхямптън. Точни за успеха бяха Майкъл Олисе, Жан-Филип Матета и Еберечи Езе, до момента в който за домакините вкара Матеус Куня, който в 68-та минута понижи на 2:1.

The hot-streak continues for!
— Premier League (@premierleague)

В класирането във Висшата лига в дъното Лутън, Бърнли и Шефилд Юнайтед са 18-ти, 19-ти и 20-ти, надлежно с 26, 24 и 16 точки. Нотингам Форест е с 29 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР