Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия

...
Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия
Коментари Харесай

Арда обърна Ботев Пд

Арда Кърджали реализира победа след поврат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат.

Гостите, които в следата на идната седмица ще играят край за купата на България против първенеца Лудогорец, имаха задатък на полувремето, само че позволиха поврат след почивката.

В 11-ата минута Самуел Акере подаде за Мартин Секулич, само че вратарят Анатолий Господинов се намеси устойчиво при изстрела на хърватина.

Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута, когато Принц Окезие сбърка и разреши на Уме Емануел да вземе топката и да преодолее излезлия да го посрещне пазач Господинов.

В началото на втората част Окезие отново позволи неточност, само че Нвачукву пропусна да се разпише в мрежата на домакините.

В 64-ата минута минута влезлите като запаси за Арда Тонислав Йорданов и Борис Тютюков помогнаха на кърджалии да се върнат в срещата. Йорданов центрира, а Тютюков с глава изпрати топката във вратата, защитавана от Матвей Игонен.

В 77-ата минута на мача Господинов се намеси уверено след удар от близко на Етоо. Пет минути по-късно пловдивчани имаха още един късмет, само че Борислав Цонев почисти кълбото тъкмо пред Димитър Папазов.

Четири минути преди края на постоянното време тимът от Кърджали обърна развоя на събитията в своя изгода. При центриране от ъглов удар Пламен Крачунов продължи топката, която се отби в Йонас Там и влезе в мрежата на Игонен за крайното 2:1.

Арда има 44 точки на девето място в класирането, до момента в който Ботев Пловдив е на осма позиция с точка повече.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР