Спад на криптовалутите в понеделник прати биткойн на прага на

...
Спад на криптовалутите в понеделник прати биткойн на прага на
Коментари Харесай

Биткойн е на прага на най-ниското си ниво от 2020 г. насам

Спад на криптовалутите в понеделник прати биткойн на прага на най-ниското му равнище от 2020 година насам. Пониженията идват на фона на все по-високо надигащата се вълна на стягане на паричната политика, която тази седмица ще се „ разлее “ от Европа до Съединени американски щати.

Най-големият дигитален токен е с 8.25% надолу по отношение на през вчерашния ден по също време (10:40 ч. сутринта българско време), като се търгува малко над 18 400 $, по данни на CoinDesk. Етерът е под 1300 $ (-11%).

Етерът, вторият по величина токен, потъна до двумесечно дъно, заличавайки летния си скок. Тласъкът нагоре стартира през юни, когато се надигна еуфорията от идното тогава обединение – огромният ъпдейт на блокчейна Ethereum, който трансформира метода на работа, намалявайки потреблението на сила с над 99%. Откакто надграждането се случи обаче, цената потегли надолу.

Пазарната капитализация на цифровите токени се е свила с над 70 милиарда $ през последните 24 часа до 941 милиарда $. Сумата е доста надалеч от пика от 3 трлн. $, доближат през 2021 година, съгласно данни на CoinGecko. Затягането на финансовите условия и разтърсванията измежду криптофирмите провокираха срив в цените тази година.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР