SpaceX се подготвя за нов изпитателен полет на прототипа на

...
SpaceX се подготвя за нов изпитателен полет на прототипа на
Коментари Харесай

Мъск: сега шансът Starship да влезе в орбита около Земята е в рамките на 60%

SpaceX се приготвя за нов изпитателен полет на прототипа на Starship, който съгласно основния изпълнителен шеф на компанията Илън Мъск към този момент има доста по-големи шансове за триумф с помощта на радикалното преправяне на системата.

Мъск съобщи, че SpaceX е направила над 1000 промени в дизайна на Starship след първото тестово изстрелване през месец април, по време на което ракетата се взриви, преди да доближи орбита, и също така унищожи стартовата площадка.

„ Считам, че вероятността идващият полет да успее и корабът да бъде изведен в орбита е доста по-голяма от предходния “, сподели Мъск в събота в коментар в Twitter Spaces с кореспондент на Bloomberg. “ Шансът за триумф е към 60 % и зависи от това какъв брой добре ще се оправим с отделянето на степените “.

Явно по време на предходния тестов полет на Starship компанията е съумяла да запише и проучва нужната информация, и е направила нужните промени, с цел да може доста да усили шанса за триумф.

Мъск сподели още, че SpaceX е „ направила радикална смяна “ в метода, по който се разделят Starship и Super Heavy по време на полета. Той означи, че SpaceX е решила да извърши „ горещо “ делене на галактическия транспортен съд Starship и бустера Super Heavy, при което процесът се прави посредством задействане на моторите на галактическия транспортен съд, като в същото време се поддържа връзка с ускорителя.

„ Нещо сходно са употребявали Съветският съюз и Русия в своите галактически планове “, добави Мъск.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР