SpaceX на милиардера Илон Мъск предприе стъпки, за да попречи

...
SpaceX на милиардера Илон Мъск предприе стъпки, за да попречи
Коментари Харесай

Мъск ограничи украинската армия да използва интернет Starlink за управление на дронове

SpaceX на милиардера Илон Мъск предприе стъпки, с цел да попречи на украинската войска да употребява сателитната интернет услуга Starlink за ръководство на дронове. Това съобщи президентът и основен действен шеф на компанията Гуин Шотуел.

По-специално тя сподели, че сателитната интернет услуга на Starlink, която дава на украинската войска широколентов достъп за отбрана против съветската войска, „ в никакъв случай не е била предопределена да бъде употребена като оръжие “.

„ Украинците обаче го използваха по метод, който беше непредумишлен и не беше част от никакво съглашение “, сподели Шотуел, предава Reuters.

По-късно в диалог с публицисти тя се базира на обстоятелството, че украинските военни са употребявали услугата Starlink за ръководство на дронове.

„ Има неща, които можем да създадем, с цел да ограничим техните благоприятни условия. Има неща, които можем да създадем и сме създали ", сподели Шотуел.

В същото време Шотуел не посочи какви ограничения е подхванала SpaceX. Използването на дронове от Starlink надвишава съглашението на SpaceX с украинското държавно управление, сподели тя и добави, че договорът е за филантропични цели, като да вземем за пример даване на широколентов достъп до интернет на лечебни заведения, банки и фамилии, наранени от съветската инвазия.

„ Знаем, че военните ги употребяват за връзка и това е обикновено. Но в никакъв случай не сме желали те да го употребяват обидно “, добави президентът на SpaceX.

Тя също по този начин съобщи, че компанията  " не е помислила за обстоятелството ", че Украйна може да употребява интернет Starlink за нападателни цели, преди да изпрати терминалите в страната.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР