Социалният министър Деница Сачева обясни спецификите и подробностите около механизма

...
Социалният министър Деница Сачева обясни спецификите и подробностите около механизма
Коментари Харесай

Сачева обясни механизма за помощ на засегнатите от затягането на мерките

Социалният министър Деница Сачева изясни спецификите и детайлностите към механизма за помощ на всички наранени от стягането на ограниченията в страната поради пандемията от ковид.
„ Хората, които излизат в неплатен отпуск за интервала на прелюдия локдаун, би трябвало да подадат заявление към работодателят си. Така те ще могат да се възползват от 24 лева на ден. Работодателите пък би трябвало да предадат тези описи в бюрата по труда. Тази помощ е планувана за към 60 дни. Вече имаше и затворени бизнеси от 2 октомври, тъй като имаше въведени разнообразни ограничавания на локално равнище “, изясни Сачева пред Нова телевизия.

Тя добави, че тази помощ е планувана за към 50 хиляди души, а по нея ще може да се кандидатства от понеделник (30 ноември).

Социалният министър заяви, че 356 000 души са наранени от издадената през вчерашния ден заповед. Именно това е повода отрасловото министерство да има подготвеност да разшири средствата, планувани за поддръжка, изясни тя. Парите ще бъдат получени от хората в границите на 10 дни.

Тя добави, че в случай че служащите имат проблем с работодателите по отношение на процеса, могат да подадат тъжба към министерството.

„ Тези 24 лева на ден съставляват скица – 80/0, тъй като те съставляват 80% от минималната работна заплата, а работодателят не взе участие. Тоест всеки шеф има опцията да комбинира разнообразни ограничения. Той би могъл да употребява и схемата 80/20 за част от своя личен състав “, разгласи Сачева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР