Социалната услуга Асистентска подкрепа“ ще предоставя община Димитровград, след като

...
Социалната услуга Асистентска подкрепа“ ще предоставя община Димитровград, след като
Коментари Харесай

Социални асистенти търси  община Димитровград 

Социалната услуга „ Асистентска поддръжка “ ще дава община Димитровград, откакто със заповед на изпълнителния шеф на Агенцията за обществено подкрепяне е обещано авансово утвърждение за осъществяването й, осведомят от локалната администрация.

„ Асистентска поддръжка ” е профилирана обществена услуга, която включва поддръжка за самообслужване, придвижване и напредване, смяна и поддържане на позицията на тялото, осъществяване на ежедневни и домашен действия, връзка. Ще се дава почасово до 4 часа дневно, за: лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена работоспособност; деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка, помощ за обезпечаване на асистентска поддръжка или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон.

Необходимите документи за присъединяване в асортимент за длъжността „ Асистент “ са: заявление-декларация за кандидатстване (по образец); автобиография; документ за идентичност (лична карта) – за справка; копие от тапия за приключено образование; копие на документ, удостоверяващ приключен курс на образование по сходни програми/проекти за помощник и/или копие от документ, удостоверяващ продължителността на професионален опит като помощник (при съществуване на такива); декларация от лицето, че е пълновръстен български жител, не е сложено под забраняване, не е осъждано за съзнателно закононарушение от общ темперамент за отнемане от независимост, не е лишено по съответния ред от правото да заема избрана позиция и не са му налагани ограничения като причинител по Закона за отбрана от домашното принуждение (по образец).

Минималните условия са претендентите да са в трудоспособна възраст и да са с най-малко главно обучение, като опитът и приключен курс на образование се смятат за преимущество. 852 лева е главното месечно заплащане за 8-часов работен ден.

Документите се одобряват от през днешния ден всеки работен ден от 8:30ч. до 17ч. в общинската администрация в Димитровград, сутеренен етаж, Център административно обслужване, гише №1. Крайният период е до 23 декември в това число.
Формуляри за кандидатстване могат да бъдат получени на гише № 1 в Центъра заадминистративно обслужване, на ул. „ Владимир Поптомов “ № 2, етаж 1, южен вход или да бъдат изтеглени от.

Подборът ще протече в два стадия, като първият е оценка на подадените документи - инспекция за цялост и сходство с оповестените условия, а вторият- изявление с позволените претенденти.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР