Сотир Цацаров възложи на следователи от Националната следствена служба разследването

...
Сотир Цацаров възложи на следователи от Националната следствена служба разследването
Коментари Харесай

Националното следствие ще разследва инцидента край АЕЦ „Козлодуй“


Сотир Цацаров разпореди на следователи от Националната следствена работа следствието на случая на площадката на новоизграждащото се вместилище наоколо до АЕЦ „ Козлодуй “, само че отвън територията на централата.Това е било последното му предписание като Обвинител номер едно, споделиха за " Хоризонт " от екипа на Цацаров.

Образуваното още през вчерашния ден дело се следи от Окръжната прокуратура във Враца. Дотук е осъществен оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи за определяне на аргументите за гибелта на двама служащи, конфискувана е документи от голяма важност за следствието.

Съобщението от прокуратурата съответства по време с единомислещото гласоподаване на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет по молбата на Сотир Цацаров да бъде възобновен като редови висш прокурор. Това се прави, с цел да няма спиране на осигурителния и магистратския стаж на Цацаров до встъпването му като ръководител на Антикоруцпионната комисия.

След това той ще има месец, с цел да изиска - още веднъж от Прокурорската гилдия, да го освободи като редови прокурор, с цел да не изпадне в изискване на несъответственост.

Магистратското му място ще се пази, както беше и с предшественика му Пламен Георгиев.

Днес в " Държавен вестник " беше оповестен президентският декрет за назначение на Иван Гешев за основен прокурор. Той обаче ще встъпи като Обвинител номер едно на следващия ден с полагане на клетва в зала " Тържествена " на Съдебната палата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР