Сорана Кърстя изживява най-добрия си тенис сезон през последното повече

...
Сорана Кърстя изживява най-добрия си тенис сезон през последното повече
Коментари Харесай

След триумфа над Рибакина: Кърстя повали и олимпийската шампионка на US Open!

Сорана Кърстя изживява най-хубавия си тенис сезон през последното повече от десетилетие и неслучайно ще играе на втория си 1/4-финал в Големия шлем през кариерата и първи от 2009-та година насам. Румънката осъществ сериозна сензация в третия кръг, когато надигра Елена Рибакина, а през днешния ден тя прибави още един доста първокласен скалп към този на някогашната шампионка от Уимбълдън, надделявайки над Белинда Бенчич, която е настоящата златна олимпийска медалистка на сингъл - 6:3 6:2.

Така 33-годишната тенисистка за пръв път в кариерата си откри място във финалната осмица в Ню Йорк, макар че до момента имаше цели 14 участия в главната скица на шампионата, а в идната фаза ще я чака конфликт с финалистката от Ролан Гарос - Каролина Мухова.

Кърстя стартира срещната вихрено и не се колебаеше да нападна от всяка една позиция на корта, до момента в който международната номер 13 нямаше никакъв темп в ударите си и правеше неточност след неточност. Това разреши на балканската представителка да вземе преднина от 3:0, която скоро беше удвоена и Бенчич беше изправена пред опасността да инкасира " геврек " в откриващия сет, изоставайки с 0:5. Все отново по-високоранкираната състезателка върна единия от брейковете си изостава, само че разликата в резултата беше прекомерно сериозна и частта отиде в сметката на 30-ата сложена.

Вторият се развиваше безусловно идентично и привидно всичко изглеждаше предрешено, откакто румънката още веднъж си обезпечи два пробива задатък при 4:1. Швейцарката обаче даде някакви признаци на възкръсване и отмъкна идващото подавана на съперничката си, само че след това самата тя съобщи началния си удар и доста скоро Кърстя можеше да се поздрави с успеха в дуела.

It`s been a long time coming for Sorana Cirstea!
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР