Соледар е град в Донецка област, около който в момента

...
Соледар е град в Донецка област, около който в момента
Коментари Харесай

Руснаците твърдят, че са пробили защитата на Соледар, Украйна отрича

Соледар е град в Донецка област, към който сега се водят боеве. Руски източници пишат, че съветските сили са съумели да открият надзор над част от града, в това число над завода " Артемсол ", а съветските елементи сякаш " съумели да напреднат през центъра на града ".

Представителят на самопровъзгласилата се ЛНР Виталий Киселев твърди в канала си в Телеграм, че украинците скоро ще се изтеглят от Соледар.

Вчера украинското командване и английското разузнаване оповестиха, че съветските войски са били принудени да отслабят настъплението си към Бахмут , където безрезултатно се пробват да напреднат, и да реалокират част от оборудването си към Соледар: дистанцията сред градовете е единствено 15 км.

Украйна отхвърля да има съветски пробив в този регион, макар че удостоверява, че боевете в Соледар са се засилили.

Фактът, че Соледар не е под съветски надзор, беше доказан от Юрий Мисягин, народен представител от Върховната рада и заместник-председател на Комисията по въпросите на националната сигурност, в канала му в Telegram. Серхий Череватий, представител на Източната група сили на украинските въоръжени сили, също удостовери това.

Украинският боен журналист Юрий Бутусов също разгласява фотоси от Соледар. Той съобщи, че фотосите са направени в центъра на града, който съгласно него е под контрола на украинските войски. Той увери, че украинските военни към момента управляват града.
 Британското разузнаване: Няма коледно прекъсване на боевете в Украйна
Британското разузнаване: Няма коледно прекъсване на боевете в Украйна

Сраженията не престават на рутинно равнище
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР