Софийският градски съд ще разгледа по същество колективен иск на

...
Софийският градски съд ще разгледа по същество колективен иск на
Коментари Харесай

Съдът прие за допустим колективния иск срещу Волгин заради поста за Народния съд

Софийският градски съд ще прегледа всъщност групов иск на над 50 жители против журналиста от БНР Петър Волгин поради обявата му, оправдаваща така наречен Народен съд.

Колективният иск е признат като постоянен и позволен е решението.

Преди дни Софийският областен съд е насрочил и дата за разглеждане на делото против Волгин, заведено от 102-годишната жена от Лом - вдовица на човек, погубен по време на комунистическите репресии.

Новината беше обявена от депутата от ПП-ДБ Манол Пейков, който беше провел дарителска акция в поддръжка на старата жена.

Денка Горанова беше завела дело против Волгин поради негов коментар, който гласи: „ Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд. “

В исковата молба тя споделя по какъв начин нейният брачен партньор изчезва безследно след завръщането си от фронта в Македония след Втората международна война, когато е извикан в кметството от новата власт след преврата на 9 септември 1944.

Тя отглежда сама дребния си наследник, на който не е разрешено да учи висше обучение. Семейството е нарочено за " зложелател на народа ", като са следени от Държавна сигурност.

Искът ѝ беше за 5001 лева обезщетение за неимуществени вреди от изявленията на Волгин, само че беше предявен отчасти – за 1000 лева, защото дамата не може да си разреши държавната такса от 4% върху цялата сума. Затова Пейков стартира акция за събиране на парите за таксата, с цел да може искът да се предяви в цялостен размер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР