Софийският апелативен съд е легитимирал Борислав Михайлов за законно избран

...
Софийският апелативен съд е легитимирал Борислав Михайлов за законно избран
Коментари Харесай

Апелативният съд се произнесе в полза на Боби Михайлов срещу Бербатов

Софийският апелативен съд е легитимирал Борислав Михайлов за законно определен президент на БФС на изключителния конгрес на 12 октомври 2021 година, излиза наяве от оповестено публично решение, доказано и от футболната съпротива в лицето на Димитър Бербатов и компания.

Бербо и съидейниците му апелираха преизбирането на Михайлов за №1 в централата, а имаха искания и по други проблеми, свързани с процедури. Искът бе заведен от аматьорския " Балкан " (Варвара), чийто представител - експертът по спортно право Георги Градев, е измежду водачите на протеста против БФС.

САС обаче е прекратил производството по предявените искания, определяйки ги като неприемливи. Това на практика значи правосъдна победа за Михайлов - най-малко на този стадий.

Решението на Апелативния съд може да се апелира пред Върховния касационен съд, като на страницата си във Facebook " Р-Еволюцията е тук " Бербатов и сие декларират такова желание.
САС показва следното: 
" ОБЕЗСИЛВА решение No 730 от 16.06.2022 година, постановено по т.д. No 2 149/21 година по разказа на Софийски градски съд, Търговско поделение, 21 състав, съдът отменил на съображение чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ по исковете на Сдружение „ Футболен клуб Балкан “, решенията, взети на 12.10.21 година на Конгрес на Сдружение „ Български футболен съюз “ - за одобрение на отчет за изключване и преустановяване на участие на клубове (т.1), за преустановяване на мандата и освобождение на Президента на БФС (т.2), за преустановяване на мандата и освобождение на Изпълнителния комитет на БФС (т.3), за избор на Б. М. за Президент на БФС (т.4), за избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС (т.5) и за банкет на нови членове на БФС (т.6) и е осъдил Сдружение „ Български футболен съюз “ да заплати на Сдружение „ Футболен клуб Балкан “ разходи по делото в размер на 3 812 лева за държавна такса, депозит за експертиза и адвокатско заплащане. 

ПРЕКРАТЯВА производството по предявените от Сдружение „ Футболен клуб Балкан “ против Сдружение „ Български футболен съюз “ обективно кумулативно предявени искове с правно съображение чл.25, ал.6, вр.ал.4 ЗЮЛНЦ по исковете на Сдружение „ Футболен клуб Балкан “, решенията, взети на 12.10.21 година на Конгрес на Сдружение „ Български футболен съюз “ - за одобрение на отчет за изключване и преустановяване на участие на клубове (т.1), за преустановяване на мандата и освобождение на Президента на БФС (т.2), за преустановяване на мандата и освобождение на Изпълнителния комитет на БФС (т.3), за избор на Б. М. за Президент на БФС (т.4), за избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС (т.5) и за банкет на нови членове на БФС (т.6), като неприемливи. 

ОСЪЖДА Сдружение „ Футболен клуб Балкан “, ЕИК 112546830 да заплати Сдружение „ Български футболен съюз “, ЕИК 000692965 сумата от 240 (двеста и четиридесет) лева, представляваща държавна такса, както и сумата от 2 400 (две хиляди и четиристотин) лева, представляваща заплащане за един юрист, разходи пред актуалната инстанция, както и сумата от 3 000 (три хиляди) лева, представляващи разходи пред първоинстанционния съд. "

Решението предстои на касационно обжалване в тридесет дневен период пред Върховен касационен съд, допълват от САС.
Ето и позицията на Димитър Бербатов:
Уважаеми поддръжници, искащи смяна в българския футбол, уважаема футболна общност, бихме желали да ви осведомяваме за развиването на делата, свързани с опорочения и манипулиран конгрес на БФС от 12 октомври 2021 година, избрал за президент Борислав Михайлов при груби нарушавания на закона и Устава на БФС.

Припомняме, че на първа инстанция Софийски градски съд постанови единственото вярно решение, а точно - анулация на всички решения, взети на този.

Със страдание би трябвало да кажем, че тричленен правосъден състав на Апелативния съд с ръководител Теодора Кръстева и докладчик Светлин Михайлов постанови решение, което попречва развиването на българския футбол и ощетява футболната общественост.

За претекстовете на това решение оставяме всеки от вас да направи самичък изводите за себе си.

ТОВА НЕ Е КРАЙНО РЕШЕНИЕ И НИЕ НЯМА ДА съдебна експертиза ОТКАЖЕМ, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ В ПРАВОТАТА СИ. Затова ще апелираме решението пред Върховния касационен съд.

А тези, които пречат на развиването на българския футбол, на по-доброто бъдеще на българските деца и на които не им пречи да погазват закони, можем да кажем единствено - справедливостта ще спечелва!

Това се отнася с цялостна мощ и за управлението на БФС. Спрете да убеждавате футболната общност, че чакате всички каузи да приключат, с цел да свикате конгрес. Ясно би трябвало да се съобщи, че всеки предстоящ конгрес ще обезсили решенията на предходните и делата по тях ще се окажат безпредметни.

ЗАЩО Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) Е СТРАХ ОТ ОБЕДИНИТЕЛЕН, ЧЕСТЕН И ОТКРИТ КОНГРЕС?

Цялата общност знае, че в транспарантен конгрес вие просто нямате късмет.

Страхът ви би трябвало да бъде още по-голям, тъй като ние продължаваме с цялостна мощ битката за правдивост, а вие ще би трябвало да си понесете отговорността!

Ние няма да се откажем – поради всички хора, които действително вършат футбола в България, поради клубовете, в името на децата.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР