Рилски Спортист си гарантира място на финала в НБЛ за

...
Рилски Спортист си гарантира място на финала в НБЛ за
Коментари Харесай

Рилски Спортист спечели петия решаващ двубой от серията със Спартак Плевен и ще играе във финала на НБЛ

Рилски Спортист си подсигурява място на финала в НБЛ за първи път след 2-годишна пауза и общо трети в своята история. Селекцията на Любомир Киров пречупи съпротивата на Спартак Плевен с 84:52 в петата полуфинална среща, изиграна в “Арена Самоков ”. По този метод Рилецо победи в серията с 3:2 победи против “синьо-белите ”.

Двата отбора предложиха здрава борба, изключително през първото полувреме, само че през второто “скиорите ” демонстрираха своята мощ в нападателен проект и разрушиха фантазиите на състава, воден от Любомир Минчев. Двубоят не мина без нерви, откакто при започване на втората част от почитателите на двете агитки се пробваха да потърсят разпра, само че до такава не се стигна поради бързата интервенция на органите на реда в оборудването.



За разлика от първите четири мача, в които бързите офанзиви господстваха с цялостна мощ, този път и двата тима разчитаха на по-бавното движение в откриващите минути. Това не попречи на домакините да ударят първи, като проблясъците на Чавдар Костов, Алън Арнет, Майкълин Скот и Джоузеф Лоусън бяха на дневен ред. Постоянството на Брайънт Томас и Константин Тошков върна гостите към живота, само че в края на встъпителния интервал “скиорите ” си построиха задатък от 5 точки.

Въпреки сушата при започване на идната десетка, Рилецо държеше ориста в ръцете си. Солови осъществявания на Талиб Занна,Родни Първис и Томас доведоха до първо водачество за “синьо-белите ”, само че те не откриха противопоставяне на Лоусън, който имаше последната дума и се погрижи самоковският тим да се отдръпна в съблекалнята при 35:34.

Традициите, свързани с накъсаната игра, честите нарушавания и безплодните офанзиви, бяха спазени и на старта на третата част. Арнет и Скот се опитваха да раздвижат нападението на домакините, до момента в който от другата страна Занна още веднъж бе основното настоящо лице. Все отново “скиорите ” имаха повече причини и откриха метод да си извоюват 7-точков задатък след 30 минути игрово време.



Солови осъществявания на Чавдар Костов, Алекс Симеонов и Лоусън, както и повдигането на оборотите в отбрана, предоставиха опцията на самоковскя тим да се допре до първа двуцифрена разлика в откриващите моменти на заключителната четвърт. “Синьо-белите ” започнаха да губят почва под краката си и фантазията за поврат се трансформира в мираж, което улесни Рилецо до финалната сирена.

В разногласието за купата Рилски Спортист ще има за противник Балкан, който отхвърли Черноморец с 3:1 триумфа в другия полуфинал, до момента в който Спартак ще спори точно с “акулите ” за бронза.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР