Софийската районна прокуратура отказа да разследва доц. Атанас Мангъров за

...
Софийската районна прокуратура отказа да разследва доц. Атанас Мангъров за
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва доц. Мангъров, защото не се знае дали ваксините убиват

Софийската районна прокуратура отхвърли да проверява доцент Атанас Мангъров за изказванията му, че имунизациите против COVID-19 могат да доведат до гибел. За това заяви самият Мангъров в профила си във Фейсбук, като сподели постановлението от края на септември, издадено от прокурор Константин Сулев.

В него се показва, че " няма по какъв начин да се одобри за безусловно погрешно изказванието, че имунизацията може да докара до гибел ". Прокуратурата аргументира тезата си, като изяснява, че няма нито данни за това от Министерството на здравеопазването, нито изследвания по тази тематика.

Сигналът до прокуратурата против Атанас Мангъров беше подаден от доцент Йорданка Узунова, ръководител на Комисията по професионална нравственос (КПЕ) на Столичната лекарска гилдия към България лекарски съюз. Поводът беше изявление на Мангъров пред Нова телевизия, в което той твърди, че " 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани ".

Неговото изказване явно е погрешно, защото самият той признава, че цитира обществените данни за броя на умрелите, които са били имунизирани против вируса - индикатор, който е доста по-различен от този, показващ броя на умрелите в резултат на имунизиране.

Решението на Софийската прокуратура е друго и от общоприетото схващане в света на науката и медицината за резултата от имунизациите, които избавиха милиони човешки животи. То обаче може би не е изненадващо за страна, която е последна в Европейски Съюз по брой имунизирани души.

В постановлението прокурор Сулев показва още, че във въпросния случай доцент Мангъров е излагал " своето мнение по публично важен въпрос " и се аргументира с това, че в обществото би трябвало да се чуват разнообразни мнение, " с цел да се стигне до консенсус ".

Това не е първият случай, в който прокуратурата отхвърля да проверява лице, отправящо изказвания за имунизациите против Коронавирус. В края на предходната година същата институция отхвърли да образува досъдебно произвеждане против водача на ГЕРБ Бойко Борисов за изявлението му, че се употребяват ваксини с изминал период на валидност. Посоченият мотив тогава беше, че думите на Борисов се са " заблуждаващи знаци за паника ", а " повдигат социална полемика по важен проблем ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР