Софийската районна прокуратура е наредила процесуални действия срещу лицата с

...
Софийската районна прокуратура е наредила процесуални действия срещу лицата с
Коментари Харесай

Политолог по Дарик: Не видях скандално в записите, това беше емоционална дискусия

Софийската районна прокуратура е наредила процесуални дейности против лицата с прякори Ами и Пепи Еврото. Темата разяснява политологът Милен Любенов в предаването " Кой приказва " по Дарик радио.

" Активизацията на прокуратурата е ясна. Защо се засилва в този момент?Отговорът е обвързван с опитите на глания прокурор да остане на поста си, предвид на развиването на политическата обстановка през последните две седмици. Редица журналистически следствия са представяли доказателства за тези лица, които досега са били подминавани. Дано всичко това не е някакъв опит поедин или различен метод да се въздейства на политическите процеси ", разяснява политологът.

Текат разследванияи разпити на хора от доближения кръг на Бориков. Очаква се и Валентин Златев да бъде привикан.

" Не би трябвало да се работи по този начин. Прокуратурата загуби няколко години да даде отговор на всички тези въпроси, които породиха преди 4 години. Гешев се пробва да покаже някакво ново лице, едвам когато беше поискана неговата оставка и то от хората, които го инсталирахана този пост. Трябва да се даде опция на прокуратурата да работи, да организира самостоятелни и справедливи следствия ", безапелационен е Любенов.

" Това може да бъде възстановителен развой. Струва ми се, че обстановката е назряла да се направи същинска промяна в системата на правораздаването, с цел да може тя да действа пълноценно и дейно ", сподели политологът.

" ГЕРБ са подложени на външен напън. В България през последните години всички проблеми със превзетата страна и корупцията основават несугурност. За Борисов е значимо сега да се сформира постоянно държавно управление, тъй като в случай че няма такова, ще стане ясно на сътрудниците на България, че той се явява съществена спънка за основаване на кабинет. Единствената работеща опция за основаване на държавно управление е ПП-ДБ. ГЕРБсе пробват да изнудват, това е част от воденето на диалози. ГЕРБ ще се опитат да показват други политически лица. Всичко е въпрос на диалози и компромис, само че откакто става дума за ротационно държавно управление, става въпрос за отстъпки от страна на " Продължаваме промяната ", счита специалистът.

" Наистина наподобява небалансиран кабинет, тъй като от една страна има политически фигури на Политическа партия, а на ГЕРБ не виждаме такива фигури. Този въпрос тярбва да се обясни. Има поле за маневри от страна и на двете обединения и накарая да се получи единкабинет, който да застане зад програмата, обвързвана с редица промени ", съобщи политологът.

Във връзка с изтеклите записи от Националния съвет на " Продължаваме промяната ", Любенов съобщи:

" Не видях нищо кой знае какъв брой скандално в тези записи. Това беше една прочувствена полемика и това пролича в самото гласоподаване. Виждаме, че Националният съвет е разграничен на две по този въпрос. Ако забележим записи от други национални препоръки на другите водещи партии, картината би изглеждала много по-различно. "

" Недопустимо е държанието на Радев. Това което видяхме през вчерашния ден не просто е демонстрация на липса на добър звук в политиката, само че демонстрира и че президентът е фигура, на която не са му непознати тоталитарно-популистките способи на ръководство. Радев има една поредна позиция от пролетта на предходната година, когато стартира войната в Украйна. Той непрекъснато подлагаше на критика настоящото държавно управление и изигра не дребна роля за свалянето на кабинета " Петков ". Извенъж Василен и Петков се трансфораха в негов зложелател номер едно ", заключи Любенов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР