Софийската компания Билборд АД, специализирана във висококачествен широкоформатен дигитален и

...
Софийската компания Билборд АД, специализирана във висококачествен широкоформатен дигитален и
Коментари Харесай

Риск за приходите на рекламните фирми при забавяне на икономиката

Софийската компания " Билборд " АД, профилирана във първокачествен широкоформатен цифров и офсетов щемпел, регистрира за полугодието общо чисти доходи от продажби в размер на 17.97 млн. лева, като това е покачване на консолидираните парични приходи с малко над една трета.

През шестте месеца не е осъществявана смяна в контролното присъединяване, което компанията майка има върху дъщерните си сдружения „ Дедракс “ АД, в което има 60% от капитала, и „ Дигитал Принт “ ЕООД, на което е едноличен притежател.

Разходите на консолидирана база също са нарастнали, най-много поради множеството изхарчени средства за материали и външни услуги. Към края на юни групата „ Билборд “ регистрира облага преди облагане с налози в размер на 596 хиляди лева по отношение на 519 хиляди лева за същия интервал на предходната година.

От „ Билборд “ означават, че резултатът от пандемията и налаганите ограничаващи ограничения на европейско и национално равнище ще продължат да оказват отрицателно въздействие върху активността на сдружението и през тази година.
Между януари и юни сдружението не е осъществявало покупко-продажби и няма вземания или отговорности към лицата по отношение на, които има наложени ограничаващи ограничения по отношение на военните дейности на Русия в Украйна.
От компанията акцентират, че на този стадий продължава да бъде невероятно да се направи надеждна преценка и премерване на евентуалния дълготраен резултат от военния спор и последвалите наказания.

Рискове

„ Билборд “ е подвластно най-много от общите трендове в бранша на печатарството, маркетинга и рекламата. Тъй като размера на вложенията в маркетинг зависят от размера и разпределението във времето на паричните потоци на клиентите и цялостната обстановка на бранша, в който оперира рекламодателя, компанията е директно подвластно от цикличността на стопанската система. Забавянето в растежите на българската стопанска система, надлежно намаляването на разноските за реклама и щемпел могат да имат значително отрицателно въздействие върху приходите и облагата на компанията. Този риск е ненапълно обезщетен от необятните индустриални благоприятни условия и ноу-хау, които биха разрешили на „ Билборд “ бързо да се пренасочи към нови търсени артикули и услуги, при положение на смяна в структурата на търсенето.
Предимство за сдружението е новото и съвременно софтуерно съоръжение. На процедура, в това отношение кръгът от съперници на „ Билборд “ на територията на страната е доста стеснен.

Остава и рискът от повишение на цените на главните първични материали и материалите от значително значение за главната активност - цифровия широкоформатен щемпел, винил и винилова мрежа, PVC фолиа, хартия и мастило. Част от доставките на нужните материали и първични материали са от български производители или от страни в границите на Европейския съюз, във връзка с които рискът от внезапно или голословно покачване в цената на материалите и редуциран до най-малко.
От друга страна, заради забележителното въздействие, което материалите и суровините с източник Китай получиха през последните няколко години на българския и европейския пазар в резултат на продължителната наклонност от предложение на артикули с положително съответствие цена-качество, все още сдружението би било отрицателно наранено при положение на повишение на цената на тези материали, което не е подчинено на европейската регулация и критерии за предвидимост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР