Софийската градска прокуратурата ще изпрати молба за правна помощ до

...
Софийската градска прокуратурата ще изпрати молба за правна помощ до
Коментари Харесай

Прокуратурата иска съдействие от ОАЕ за разпит на Васил Божков

Софийската градска прокуратурата ще изпрати молба за правна помощ до Обединените арабски емирства за разпит посредством видеоконферентна връзка на Васил Божков в качеството му на очевидец.

Разпитът е част от следствието, обвързвано с някогашния министър председател Бойко Борисов, пиара му Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов, по сигнал на Божков, че е бил жертва на изнудване.

Тъй като България няма контракт за правна помощ с Обединените арабски емирства, молбата е учредена на правилото на реципрочност. Това значи, изясняват от държавното обвиняване, че локалните управляващи би трябвало да преценяват позволен ли е по тяхното законодателство подобен тип разпит.

" Единствено по този ред е допустимо да бъдат събрани по закономерен метод свидетелски показания, защото връзка единствено посредством механически начини - Skype, Viber и други не би породила правни последствия и събраните данни не биха могли да се употребяват като доказателства ", прецизират от прокуратурата.

Вчера стана ясно, че  рамките на това следствие на разпит в понеделник е свикан някогашният министър - ръководител Бойко Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР