София. Започна есенното засаждането на нови дървета по улици и

...
София. Започна есенното засаждането на нови дървета по улици и
Коментари Харесай

София: Започна есенното засаждане на дървета по улици и булеварди в града

София. Започна есенното засаждането на нови дървета по улици и булеварди в София. На бул. „ Цар Освободител “ екипи, ангажирани с дейностите по озеленяване, направиха засаждане на дървета на празни места в сектора сред площадите „ Княз Александър Първи “ и „ Независимост “. Засаждането на нови дървета се прави при подобаващи метеорологични условия. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Засаждаме дървета устойчиви на климатичните промени като явен, сребриста липа, червен дъб. Видовете сме съветвали с специалисти от Лесотехническия университет, сподели заместник-кметът по екология на София Йоана Христова.
През идния сезон залесителните начинания ще се осъществят в три направления:
- Озеленяване и засаждане на над 1500 дървета около улици, булеварди и в междублокови пространства. „ Стартираме с обезщетително засаждане и попълване на празните места по тротоарите от отстранени изсъхнали или изгнили дървета, по бул.„ Цар Освободител “, бул.„ Прага “, бул.„ Патриарх Евтимий “, бул.„ Евлоги и Христо Георгиеви “, бул.„ Васил Левски “, ул.„ Георги Раковски “, бул.„ Пенчо Славейков “. След централните булеварди, акцията ще обхване последователно по-малки улици и ще продължи график в междублокови пространства и паркове.
- Озеленяване в дворове на учебни заведения и детски градини под надпис „ Моето зелено учебно заведение “. В тази част от акцията екипът на Столична община ще се обърне към управленията на учебните заведения и детските градини, които да основат вътрешна организация и по този начин да включат самите възпитаници в саденето на растенията.
- Старт на плана Новата гора на София. В рамките на този план, Столична община инициира основаването на напълно нова гора на равнинен терен сред кварталите Люлин и Суходол. Гората ще е с повърхност 225 декара и се чака в нея да бъдат засадени 125 000 дървета в границите на 3 залесителни сезона. Предстои след формалния старт на плана – в края на октомври. В самодейността ще бъдат привлечени и доброволци – столичани, които да се включат в процеса по засаждането й. Материалите ще бъдат предоставени от Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР