София става център на дигиталния свят през 2018 г. Този

...
София става център на дигиталния свят през 2018 г. Този
Коментари Харесай

София посреща EU Digital and Innovation week с 11 000 ИТ студенти

София става център на цифровия свят през 2018 година Този мотив събра кмета на Столична община Йорданка Фандъкова , комисаря по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел и ръководителя на фондация Webit Пламен Русев . Те показаха какво следва по време на EU Digital and Innovation week (25 - 29 юни 2018 г) в София, което се обрисува като най-значимото в Европа за 2018 събитие за технологии, нововъведения и политики , свързани с дигитализацията във всяка една сфера. По думите на Фандъкова е разисквана готовността на екипите, тъй че да се представим уместно.

София се развива сполучливо като ИТ и аугсорсинг дестинация , регистрира Фандъкова. Непрекъснато пораства заетостта в ИТ бранша. Това е доста значим бранш изключително за младежите, счита кметът Фандъкова. Според нея София е водач в тази сфера.

В 92 паралелки столичните възпитаници учат осведомителни технологии.

В София има задоволително университети, които образоват студенти в тези науки, по думите на кмета. 11 000 са студентите по нови ИТ и цифрови технологии .

Фандъкова оцени самото събитие - Webit - като извънредно значимо за столицата.

Комисар Мария Габриел уточни какъв брой значима е подготовката. Тя благодари на кмета за усилената работа. Дигиталната асамблея цели да се доближи до оптимален брой хора. Цифровите технологии могат да бъдат и риск, предизвести Мария Габриел .
В Европа не доближават 300 000 ИТ експерти . Само 37% от дейната работна ръка е с базови цифрови умения.

Габриел сложи акцент и върху казуса с хакерските атаки . Еврокомисарят ни чака да има обединен механизъм за деяние при хакерска атака.

За нас бъдещето на Европа е цифрово , безапелационна бе Мария Габриел. България е номер едно по дами в ИТ бранша - 27,7% при приблизително равнище за Европейски Съюз от над 16%, стана ясно още от коментара й.

Цифровата столица на Европа е София, уверена е Габриел. Пламен Русев разяснява, че над 30% е понижена ролята на Европа в света и по тази причина е значимо развиване на дигитализацията . Над 1500 елитни европейски посетители ще дойдат в София да решат бъдещето на цифрова Европа. Още 5000 представители на бизнеса се чакат в столицата ни за събитието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР