Ръководството на детска градина Елица в Сливен е информирало кмета

...
Ръководството на детска градина Елица в Сливен е информирало кмета
Коментари Харесай

48 деца се натровиха след хапване на сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

Ръководството на детска градина " Елица " в Сливен е уведомило кмета на града Стефан Радев за допустимо хранително натравяне на 48 деца. Те са със стомашни болки и повръщане, оповестиха от общината. Симптомите са се появили при децата последователно след хранене с печен сандвич с яйце и сирене на 8 май.

Храната се подготвя на място в кухнята на детската градина, към която има и яслени групи. Засегнатите малчугани са от разнообразни групи на градината, която се посещава от общо 268 деца.

Сезирани са Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ). Взети са проби от всички работни плоскости на кухненския блок и от храната, както и натривки от ръцете на личния състав. Резултатите се чакат до вторник, а дотогава кухнята е затворена.

Директорът на детското заведение Надя Стоянова ревизира кои родителите ще имат опция да не изпращат децата на градина при започване на идната седмица. Сформира се сборна група за малчуганите, които няма да могат да си останат у дома.

По предписание на Стефан Радев храна за децата от сборната група в " Елица " ще бъде приготвена в друга кухня.

Българска национална телевизия осведоми, че едно от децата е в болница и му се вършат вливания , само че положението му е устойчиво. Според националната телевизия признаци на натравяне се появили първо при групите с 5-6-годишните деца.
 Изписаха децата от Пловдив, признати в болница със подозрения за хранително натравяне
Изписаха децата от Пловдив, признати в болница със подозрения за хранително натравяне

Все още се чакат пробите от храната, която те са консумирали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР