София ще бъде истински център на плажния волейбол през 2021

...
София ще бъде истински център на плажния волейбол през 2021
Коментари Харесай

София става център на плажния волейбол през 2021 г.

София ще бъде същински център на плажния волейбол през 2021 година. Европейската конфедерация CEV разгласи седем шампионата от 1 и 2 звезди за сезона, които ще са в България, Белгия, Чехия и Словения.

Новият състезателен комплекс " София Бийч " в Панчарево ще одобри четири от тях - за мъже и дами. В него има хотелска част, осем терена за плажен волейбол навън или закрито, плувен басейн, фитнес и ресторант. Безпрецедентната серия от интернационалните шампионати демонстрира огромното развиване на спорта в страната.

 691320200811222419

" В последните 12 месеца ние успяхме да увеличим интереса към плажния волейбол с помощта на изключителните комплекси, които построихме - сподели Любо Ганев, президент на федерацията, пред CEV. - В България има доста красиви места за този спорт. Федерацията ще оказва помощ с всичко належащо за развиването на плажния волейбол. "

" След триумфа от миналогодишния показателен шампионат сме доста въодушевени да продължим да работим за българския плажен волейбол в съдействие с FIVB и CEV - добави пред уеб страницата на европейската конфедерация Ярив Лернер, президент на " София Бийч ". - Докато волейболът заема главно място в българското общество, ние знаем, че има изключителни спортисти, които са подготвени да играя и плажен волейбол. България е невероятна страна и дава опция за развиването на спорта, а ние сме въодушевени да създадем знаменит хъб на плажния волейбол тук. "

 445720200811222419

Чешката столица Прага ще е хазаин на шампионат с 2 звезди през май. През лятото в Белгия ще се организира шампионат с 1 звезда. Между 27 юли и 1 август в Любляна ще има още един с 1 звезда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР