София. Руската федерация е сред най-важните генериращи пазари за българския

...
София. Руската федерация е сред най-важните генериращи пазари за българския
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с посланик Анатолий Макаров и туроператори, работещи на пазар Русия

София. Руската федерация е измежду най-важните генериращи пазари за българския туризъм и оказва значително въздействие върху диверсификацията на услугите в бранша. През предходната година и досега Русия заема пета позиция в класацията за входящ туризъм у нас като брой визити. През 2017-а те са били близо 558 000, а през първите 10 месеца на 2018 година – над 496 000. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с посланика на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, на която участваха и представители на съветския и българския бизнес, оповестиха от пресцентъра на министерството . Участниците в полемиката разискаха разнообразни ограничения и начинания за увеличение интереса на туристите от двете страни.
Министър Ангелкова благодари на дипломата и посредством него на ръководителя на Федералната организация по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов за извънредно положителното двустранно партньорство, което предизвиква взаимния туристически интерес. Имаме редица взаимни начинания както за културно-исторически и поклоннически направления, по този начин и за стимулиране на проведения детския отдих, уточни тя. Министърът напомни също, че дружно с дипломат Макаров организираха обиколки из детските лагери по Българското Черноморие, с цел да се ревизира качеството на услугите и сигурността на пребиваването на подрастващите. Руската страна постоянно е подчертавала, че България се избира като дестинация от руснаците и за това, че е безвредна и спокойна дестинация, която предлага огромно многообразие от зимен, летен и профилиран туризъм, сподели още тя.
Можем да си сътрудничим още по-активно за стимулиране интереса на съветските туристи към балнео-, СПА и уелнес пакетите, както и към фестивалния и поклонническия туризъм, уточни министърът. Тя обърна внимание върху значимостта на интернационалните туристически изложби, на които България се показва като дестинация за четири сезона. Паралелно ще се развиват още по-усилено контактите и с съветските райони, с цел да разпространяваме страната си като привлекателно място на туристическата карта. България ще продължи дейното си партньорство и с Асоциацията на туроператорите н Русия (АТОР), тъй като ползата на нейните членове към страната ни е висок.
Министър Ангелкова увери, че Министерството на туризма и българското Външно министерство работят поредно за усъвършенстване на организацията на визовите ни центрове във федерацията с спомагателен личен състав, с цел да може съветските жители да оформят по-бързо документите си за пътешестване у нас. Освен това ще продължи да действа и телефонът за съветски туристи, който министерството откри след основаването си като независима администрация. Той оказва помощ на съветските посетители освен с цел да ги ориентира за местата за навестяване и пребиваване, само че и при нужда от подпомагане.
Посланик Макаров заяви, че главен акцент в двустранните връзки в бранша е сигурността на туристите. Той оцени високо работата на министерството и на българските дипломати, които основават удобна среда за престояване на съветските туристи. Дипломатът оцени значимостта на рекламата за туризма и ролята на медиите, с цел да се разпространяват освен огромните курорти, само че и вътрешността на страната, термалните източници и други
Министър Ангелкова осведоми, че е стартирала интегрирана информационна акция на пазар Русия, която се чака да направи страната ни още по разпознаваема като дестинация за съветските туристи. Тя акцентира, че работим целеустремено със международни туроператори като ТУИ и „ Томас Кук “, в това число и на пазар Русия.
Генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов също взе участие в срещата и съобщи, че летният сезон е дал доста положителни резултати.
Търговският представител на федерацията в България Константин Артюшин уточни, че съветските туристи обичат да посещават България и изрази вяра, че техният брой ще се усилва. В Русия съгласно него се обръща внимание на новите посоки в бранша като рибарски и исторически туризъм и изрази подготвеност да спомага на български туроператори да открият нови сътрудници, в това число и в районите. На смесената комисия е контрактувано да се провежда и българо-руски туристически конгрес. Министър Ангелкова поддържа концепцията и предложи датата му да се посочи за март или април следващата година.
От управлението на курорта Албена потвърдиха за интерес от съветски туристи и акцентираха капацитета си да одобряват повече спортни групи, участници в профилирани спортни лагери и за проведен детски отдих.
Андрей Громов, общоприет консул на Руската федерация в Русе, се спря на неизползваните благоприятни условия за разширение на дейните сезони и за упражняване на разнообразни типове туризъм – балнео- и СПА, културно-исторически, круизи по Дунав и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР