София. Последните протести на различни социални групи у нас се

...
София. Последните протести на различни социални групи у нас се
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: Двата основни електората в страната са мобилизирани заради яркото съперничество на ГЕРБ и БСП

София. Последните митинги на разнообразни обществени групи у нас се възприемат като спомагателен белег на тежка обстановка. Още по-тежки са всеобщите усещания за опазването на здравето. Затова и страната среща поддръжка, всякога когато реши да се намеси интензивно в икономическите процеси. Наред с тази поддръжка обаче остава обичайна у нас сдържаност към властта, която води и до по-изразена благосклонност за възможен избор на съмнение - изключително по тематиката с корупцията. Искането за преформатиране на ръководещата групировка и премахване на Патриотите от нея обаче не среща поддръжка. Двата съществени електората в страната са мобилизирани поради яркото съревнование на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Когато става дума за оставки на управленци, обществото няма еднопосочен отговор на въпроса кое да е първо при подозрения в корупция: оставката или правосъдното следствие и вероятно доказване на виновност.
Това са някои от изводите от новия сондаж на „ Галъп интернешънъл “ – част от самостоятелната изследователска стратегия на организацията. Този вид сондажи служат за създаване на бързи хипотези във връзка с динамичния политически живот. Данните са от следващия експресен телефонен сондаж от постоянната изследователска стратегия на „ Галъп интерлнешънъл “ по настоящите и значими тематики на обществото. Проведен е на 7 и 8 ноември по панелна методика измежду 801 души, която обезпечава представителност на данните за пълнолетното население на страната. Абсолютна оптималната неточност е ± 3.5 при 50% дялове.
Във връзка с разискването на бюджета „ Галъп интернешънъл “ ревизира какво е кардиналното всеобщо отношение към митингите на разнообразни публични групи, които постоянно се организират в хода на процедурата по приемане на бюджет. 52% одобряват мнението, че митингите в последните седмици не са нормални и свидетелстват за тежка обстановка. 42% пък са по-близо до мнението, че такива митинги са нещо всекидневно, когато се разисква бюджет – евентуално тъй като другите публични групи употребяват момента, с цел да реализиран по-добро финансиране в идната бюджетна рамка. В данните се оглежда и обичайният публичен негативизъм у нас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР