София. Пейзажи, живописни композиции по разказа Тенец на Радичков и

...
София. Пейзажи, живописни композиции по разказа Тенец на Радичков и
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Калоян Паргов: Държим хората в кварталите да имат културни средища

София. Пейзажи, живописни композиции по описа " Тенец " на Радичков и сатирични рисунки на претендента на Българска социалистическа партия за общински консултант Анатолий Станкулов ще бъдат изложени в столичната зала " България " до 24 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на БСП-София .
С две карикатури си потегли водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов от откриването на изложбата на художника Анатолий Станкулов в столичната зала " България ". Сатиричните рисунки на претендента на Българска социалистическа партия за общински консултант ще бъдат изложени в постройката на Софийската филхармония до 24 октомври. В експозицията са включени и пейзажи и живописни композиции по описа " Тенец " на Йордан Радичков.
" Рисуването е самотно занятие и то няма смисъл, в случай че не бъде показано на хората ", сподели Анатолий Станкулов при откриването. Всички карикатури, включени в независимата галерия на художника на вестник " Дума " са с цена тъкмо 56 лв.. Съвпадението с номера на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в интегралната бюлетина за локалните избори на 27 октомври по никакъв начин не е инцидентно.
Калоян Паргов поздрави Анатолий Станкулов за изложбата и пожела творбите и експозициите му да се множат, с цел да може повече хора да видят гения му. " Всеки човек се нуждае от храна за душата, културата е извънредно значима за израстването на една нация, разяснява Калоян Паргов. - Затова ние, от Българска социалистическа партия, толкоз държим хората по кварталите да имат културни средища, в които да могат по-лесно да се допрян до другите изкуства - музика, спектакъл, изобразително изкуство и така нататък ".
Водачът на листата на Българска социалистическа партия за общински съветници избра да си купи две карикатури на Анатолий Станкулов, изобразяващи модерния град, в който живеем. " В унисон са с всичко към нас, изясни избора си той. - Едната демонстрира Мойсей, който вместо море, разделя жилищни здания, с цел да минат хората. А другата съставлява дърво от тухли и подчертава върху застрашените от изгубване зелени площи в града и неналичието на чист въздух в София. Презастрояването и смогът въздействат зле на здравето на хората. Не бива да подценяваме тези проблеми ".
Уважение към сътрудника и другар Анатолий Станкулов сподели с наличието си на откриването на изложбата и известният наш художник-авангардист Иван Яхнаджиев. Преди малко повече от година Калоян Паргов и Яхнаджиев проведоха благотворителна галерия в постройката на Столична община по време на постоянна сесия на СОС. Средствата от продадените картини, рисувани от деца с дислексия благодарение на Иван Яхнаджиев, бяха дарени за закупуване на материали, с цел да продължат те да развиват гения си в изобразителното изкуство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР