София. Петкратният шампион на България Георги Величков спечели първото издание

...
София. Петкратният шампион на България Георги Величков спечели първото издание
Коментари Харесай

Георги Величков спечели „Снукър Гран при България”

София. Петкратният първенец на България Георги Величков завоюва първото издание на „ Снукър Гран при България ”, откакто победи на финала Виктор Илиев с 5:0 фрейма. Турнирът се провежда от Българската снукър федерация благодарение на Bulsatcom и Circle Media.

Двамата играха за 11-и път един против различен на край, като последният път успеха беше за Виктор, само че в този момент Величков завоюва безапелационно най-големия снукър шампионат у нас. Освен това, във втория фрейм Георги си обезпечи и премията за най-голям брейк със серия от 73 точки.

Илиев имаше късмет да обърне мача след почивката, пристигнала след първите четири фрейма, само че не съумя да се възползва от него, макар че Величков направи няколко неточности във фрейма, в това число и два фала. Петият фрейм беше и единственият в хода на мача, който се реши с цветните топки.

„ Това е най-големият снукър шампионат в България и този триумф е измежду най-големите в кариерата ми – съобщи Величков, откакто получи купата от президента на Българската снукър федерация Олег Велинов. – Първият фрейм беше доста значим, защото се получи оспорван и беше значимо, че го завоювах. Срещу Виктор мачовете в никакъв случай не са лесни и съм удовлетворен, че победих без да му дам фрейм. Ако обаче Виктор беше посочил и 50 % от опциите си, резултатът можеше да е различен. ”

„ Георги игра доста добре, просто не съумях да му се опълчва – добави Виктор Илиев. – Той просто не ми даде късмет да играя, в три от фреймовете просто бях фен. Имах шансове да обърна хода на мача, само че не се възползвах от тях. Изобщо не съм удовлетворен от играта си. На почивката ми идваше да си потегли, само че взех решение да се боря до последно. Днес обаче нямаше по какъв начин да стане. ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР