*** София От 09.00 часа президентът Румен Радев ще почете

...
*** София От 09.00 часа президентът Румен Радев ще почете
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 7 декември

*** София

От 09.00 часа президентът Румен Радев ще уважи паметта на огромния български стихотворец Никола Вапцаров. Държавният глава ще се включи в отбелязването на 110-ата годишнина от рождението на създателя пред паметника му в София (на ул. „ Московска “, зад Националната художествена галерия).

От 09.00 часа ще се организира изключително държавно, на което Министерският съвет ще прегледа план на Решение за одобрение на план на Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.

От 10.00 часа президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участват на тържествена литургия в католическия катедрален храм „ Успение Богородично “ в столицата.

От 10.00 часа в НДК комисар Мария Габриел ще открие конференцията: Конференция " Западни Балкани ".

От 16.00 часа в къщата музей „ Никола Вапцаров “ към Националния книжовен музей (ул. „ Ангел Кънчев “ № 37 в столицата) ще посрещне 110-годишнината на поета със събитието „ Чака ме светът “.

*** Бургас

От 17.00 часа в Дом на писателя на ул. „ Вола " Слави Томов ще показа творчеството на Жил Дельоз и Феликс Гатари.

От 18.30 часа в трагичен спектакъл „ Адриана Будевска “ ще се организира концерт под надпис „ 40 години Сладкопойна чучулига “.

*** Варна

От 13.00 часа от Катедрален храм „ Св. Успение Богородично “ ще стартира митинг срещу новия Закон за обществените услуги.

*** Велико Търново

От 11.00 часа в НЧ „ Искра “ ще бъде показана постановката „ Хензел и Гретел “.

От 11.00 часа в Детския отдел на Регионална библиотека „ Петко Р. Славейков “ ще се организира самодейност с второкласници от ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “ под надпис „ Петко-Славейковият жанр се помни 200 години “.

*** Пловдив

От 11.00 часа в зала „ Съединение” на площад „ Съединение” 1 ще се организира концерт с присъединяване на Стефан Далчев – орган и Магдалена Далчева – виолончело.

От 11.00 часа на рид Бунарджика ще се организира благотворително събитие под надпис „ Ден на дребните първенци с Тервел Пулев “.

От 19.00 часа в ресторант „ Филипополис “ към хотел „ Марица “, ще се организира Коледният бал на енолозите 2019.

*** Шумен

От 10.00 часа в ПЕГ " Н. Й. Вапцаров " ще се организира Ден на отворените порти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР