*** София. От 10.00 часа на площад Княз Александър I

...
*** София. От 10.00 часа на площад Княз Александър I
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 6 май 2023г.

***

София.

От 10.00 часа на площад " Княз Александър " I президентът ще взе участие в тържествения водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска. Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска.

***

София.

От 10.00 часа на площад " Княз Александър I " ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и народни представители ще участват на тържествения водосвет на знамената-светини и бойните флагове и на обичайния боен церемониал на представителните елементи на Българската войска.

***

София.

От 10.10 часа Мелнишкият свещеник Герасим ще отслужи църковен обред, след което, към 10.30 часа, президентът ще произнесе слово.

***

София.

От 10.40 часа ще се организира парадът на Въоръжените сили.

***

София.

От 10.00 до 17.00 часа Националният военноисторически музей (НВИМ) ще работи с вход свободен за непрекъснатата вътрешна и външна експозиция.

***

София.

В 12.00 часа пред постройката на Администрацията на президента ще се състои тържествена промяна на почетния гвардейски часовой, на която ще участват и училищен гвардейски отряди.

***

София.

От 12.30 часа президентът ще приветства на " Дондуков " 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и ученическия гвардейски духов оркестър към Професионална гимназия " Иван Хаджиенов " - Казанлък, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по туризъм " Д-р. Васил Берон " - Велико Търново, СУ " Бачо Киро " - Павликени и СУ " Вичо Грънчаров " - Горна Оряховица.

***

Бургас.

От 09.00 часа в храм " Св. св. Кирил и Методий " ще стартира празнична света литургия в чест на Свети Великомъченик Георги.

***

Бургас.

От 11.30 часа във Военен клуб - Бургас ще бъдат положени венци и цветя на Паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк.

***

Бургас.

От 12.00 часа на Площад " Св. св. Кирил и Методий " ще се организира церемониален водосвет и молебен за здраве на българските войни от гарнизон Бургас отслужена от Негово Преосвещенство Агатополски свещеник Иеротей и бургаското православно духовенство.

***

Бургас.

От 12.30 часа на Площад " Тройката " ще стартира празничен фолклорен концерт с присъединяване на: оркестър " Жарава " в състав: Динко Палазов - дудук, Петко Янгьозов - гайда, Красимир Петков - акордеон, Желязко Ангелов - клавир, Николай Чапкънов - барабан и гост-солист Александра Димитрова, ДФТА " Радост " и ФТА " Никола Гинов " с живописен началник Димитър Гинов.

***

Бургас.

От 12.00 часа на откритата сцена в КТК " Ченгене скеле " ще се изявят дребните гении от школа " Сияние " с балет-майстор Габриела Стефанова към НЧ " Фар 1946 ".

***

Варна.

От 10.30 часа на площад " Св. Св. Кирил и Методий " представителни блокове с бойни флагове на военни формирования от Варненския гарнизон ще вземат участие във боен обред " Водосвет и благославяне на бойните флагове ". Ще се даде начало на шествие.

***

Варна.

От 11.30 часа, след идване на шествието, на " Паметника на приморци, починали в Сръбско-българската война 1885 година " ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се организира боен обред по поднасяне на венци и цветя.

***

Поморие.

От 09.00 часа в манастира " Свети Георги " ще бъде отслужена Света литургия по случай празника на Поморие - Гергьовден.

***

Поморие.

От 11.00 ч. на открита сцена пред НЧ " Светлина 1939 " следва формалното разкриване на празника с одобрение от кмета на Община Поморие Иван Алексиев и от формалните посетители.

***

От 11.30 часа пред НЧ " Светлина 1939 " ще бъде насочен празничен привет от хор " Симилис " - гр. Лариса, Гърция и от Фолклорен отбор " Странджа ".

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Парк " Александър Стамболийски " ще бъде маркиран Гергьовден с фолклорен празник " Гергьовско забавление ", с присъединяване на НЧ " Св. Климент Охридски 1858 ".

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Куклен спектакъл ще се състои куклен спектакъл за деца " Забравеният рожден ден " по Доналд Бисет.

***

Стара Загора.

От 11.30 часа на площада пред Общината ще се състои концерт на Общински духов оркестър.

***

Стара Загора./ с. Дълбоки.

От 10.30 часа в селото ще бъде маркиран Гергьовден с празник, проведен от кметството и НЧ " Св. Развитие -1878 ". С присъединяване на ОФА " Загоре ".

***

Стара Загора./ с. Могила.

От 12.00 часа в селото ще бъде маркиран Гергьовден с празник, проведен от кметството и НЧ " Св. Климент Охридски - 1930 ".

***

Стара Загора./ с. Маджерито

От 17.30 часа ще се състои празник на селото " Цветен зелен Гергьовден ", проведен от кметството и НЧ " Пробуда - 1928 ". С присъединяване на Женска фолклорна група, Лазарска група към НЧ " Пробуда - 1928 ", ДЮТС " Броеничка ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР