София. Не приемам критиката на БСП - Георги Свиленски притеснява

...
София. Не приемам критиката на БСП - Георги Свиленски притеснява
Коментари Харесай

Владимир Владимиров, „Холдинг – БДЖ“: Не приемам критиката на БСП - Георги Свиленски притеснява ли се, че дълговете на БДЖ са намалели

София. Не одобрявам рецензията на Българска социалистическа партия - Георги Свиленски тормози ли се, че задълженията на БДЖ са намалели. Това попита Владимир Владимиров, изпълнителен шеф на „ Холдинг - БДЖ “ по време на чуването си на Комисията по превоз, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Владимиров акцентира, че в никакъв случай не е влизал в несъгласие с нито една парламентарна група, в това число и с ПГ на Българска социалистическа партия. " Никога от нас не е тръгвало нито заяждане, нито обвиняване ", добави Владимиров и разясни, че БДЖ постоянно са били отворени да се водят съществени диалози за дружесвото, а не те да се случват пред медиите. " Ако желаете заповядайте в БДЖ. Можем дълго да приказваме за промяната и за всички компликации, с които сме се сблъскали ", сподели Владимиров и посочи, че с цел да се стигне дотук са изпълнени 500 ограничения.
" БДЖ оцеля. Да, има доста проблеми, само че няма по какъв начин да се каже, че е във банкрут ", сподели Владимиров. Той попита за какво са взети заеми в предходните интервали, а не са закупени тези мотрисни влакове непосредствено с финансов трансфер от страната. Владимиров акцентира, че е заварил едно рухнало дружество, а в този момент то е стъпило на краката си и има вероятност. По думите му редом с това е построена и инфраструктурата. " Можем ли да съпоставим обстановката през 2009 година със в този момент - избавено БДЖ с подготвеност да бъдат купени нови мотрисни влакове, които да компенсират всичките недъзи на днешните по 40-годишни локомотиви и вагони. Как да не се палят? Ще се палят. Колко автомобила " Жигула " се движат сега по територията на страната. Няма ги от дълго време, тъй като са остарели от дълго време. Същото е и със железниците ", разяснява Владимиров.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР