София. Констатирахме нарушения в 2 данъчни склада за производство на

...
София. Констатирахме нарушения в 2 данъчни склада за производство на
Коментари Харесай

Юлиан Мирков, Агенция „Митници“: Констатирахме нарушения в 2 данъчни склада за производство на алкохол в Поморие и в с. Славянци

София. Констатирахме нарушавания в 2 данъчни склада за произвеждане на алкохол в Поморие и в с. Славянци. Това сподели заместник-директорът на Агенция „ Митници " Юлиан Мирков по време на брифинг във връзка инспекциите на организацията в данъчните хранилища за произвеждане на алкохолни питиета, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Към момента от началото на седмицата се ревизират 6 данъчно задлъжнели лица, които имат данъчни хранилища на територията на цялата страна. Ще бъдат тествани всички данъчно задлъжнели лица, които се занимават с произвеждане на алкохол в идващите 2 месеца. Правим рутинни планови инспекции. Те са ориентирани както към индустриалния развой, по този начин и към условията на нормативната уредба. В тези 6 проверявани обекта, все още в 2 от тях има установени нарушавания, които за нас са притеснителни. В тях към този момент са наложени обезпечителни ограничения, само че единствено там, където е установен проблем “, добави той. По думите му единият данъчен склад се намира в Поморие като там са открити 9 дребни крана, от които е допустимо да бъде изведен подготвен алкохолен артикул, без на тези точки да има измервателни устройства, които да предават данните към Агенция „ Митници “. „ Това е в прорез с наредбите. Крановете са сложени без утвърждението на митническите органи. В софтуерните схеми, които са налични в Агенция „ Митници “ те не съществуват. В показаните от самия склад схеми, също не участват тези кранове “, добави още Мирков. Той посочи, че в едно от пространствата на този склад са установени пластмасови опаковки от 5 литра с подготвен артикул за приложимост – ракия и мастика в към 30 опаковки. „ Нетипично е алкохолът да се намира в такива опаковки и то в заключено помещение. Колегите са създали един опит, в който е видно, че един подобен 5 литров пластмасов съд се запълва за 45 секунди “, посочи той.
„ Другият склад се намира в с. Славянци, общ. Сунгурларе. Там е изработен полеви опит като от измервателния апарат е направено източване и е открито, че информацията не доближава до Агенция „ Митници “, изясни той. По думите му при другите 4 лица има установени дребни нарушавания, които ще бъдат отразени и ще бъдат формирани актове. „ Към момента можем да приказваме за административни нарушавания, не можем да приказваме за закононарушение. Колегите занапред ще проучват случаите. Ако е належащо може да се стигне и до лишаване на лицензи “, сподели още зам.-директорът на Агенция „ Митници “.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР