София. Кока-Кола ХБК България и верига супермаркети Фантастико събраха 27

...
София. Кока-Кола ХБК България и верига супермаркети Фантастико събраха 27
Коментари Харесай

БЧК получи дарение в размер на над 27 000 лв. за Програма „Топъл обяд“

София. Кока-Кола ХБК България и верига супермаркети " Фантастико " събраха 27 840 лева в интерес на Програма „ Топъл обяд “ на БЧК в акцията „ Готви с Кока-Кола и Фантастико “, извършена в обектите на хранителната верига. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК . Събраната сума ще обезпечи безвъзмезден обяд на деца в неравностойно състояние от областите Ямбол и София. Сумата беше предадена през днешния ден на ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров от Ива Николова - финансов шеф на Фантастико, и Светослав Атанасов - изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК, в най-новия магазин на Търговска верига " Фантастико " в София, жк. " Младост " 1, открит в края на предходната година. Председателят на БЧК благодари за оказаната поддръжка и съобщи, че „ тази финансова помощ ще обезпечи безвъзмездна храна в учебно заведение на още 350 нуждаещи се деца “.
През месеците октомври и ноември 2017 година Кока-Кола ХБК България и Фантастико проведоха активираща благотворителна акция за набиране на средства в помощ на БЧК. При всяка закупена композиция от Кока-Кола и охладено месо от витринa в магазин на веригата клиентът имаше опцията да получи на каса стикер-точка и при събирането на съответния брой точки да доплати сумата от 5 лева, с цел да получи страховит кухненски съд. Кока-Кола ХБК България и Фантастико подариха цялата сума от закупените кухненски артикули в интерес на благотворителната идея на БЧК „ Топъл обяд “. Кампанията провокира огромен интерес, за което уредниците изричат най-сърдечна признателност към всеки консуматор, съдействал за идеята и се надяват и отсега нататък по този начин сполучливо да сътрудничат на БЧК.
За четвърта поредна година Кока-Кола ХБК България се включва в програмата, която се осъществя със съдействието на Партньорската мрежа за щедрост на БЧК. Програма „ Топъл обяд ” е основана през 2004 година Основната цел на програмата е да се подкрепи физическото развиване на деца в неравностойно състояние и посредством топлия обяд те да се върнат в учебно заведение. Благодарение на взаимните старания на членовете на Партньорска мрежа за щедрост, през образователната 2017/2018 година 1 645 деца от обществено слаби фамилии получават безвъзмездна топла храна всеки образователен ден. Програма „ Топъл обяд “, която започва преди 14 години, досега е осигурила топъл обяд на 14 000 деца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР