София. Иконата-копие на чудотворната атонска икона на Св. Богородица Всецарица

...
София. Иконата-копие на чудотворната атонска икона на Св. Богородица Всецарица
Коментари Харесай

Копие на чудотворната атонска икона на Св. Богородица Всецарица бе посрещнато в патриаршеската катедрала Св. Александър Невски в столицата

София. Иконата-копие на чудотворната атонска икона на Св. Богородица Всецарица бе посрещната в 18:00 часа в Патриаршески катедрален ставропигиален храм-паметник " Св. Александър Невски " в столицата. Това оповестиха от пресцентъра на Светия синод при Българската православна черква . Образът на Майката Божия е подарък за Патриаршеската катедрала и ще остане за непрекъснато в Храм-паметника.
Образът на Св. Богородица е направен от монаси на Ватопедския манастир на Света Гора, Атон и е копие на известната чудотворна икона на Майката Божия, намираща се във Ватопед. Не инцидентно иконата бе посрещната в навечерието на един от огромните празници на Св. Богородица - Покров Богородичен.
След тържественото посрещане бе отслужено и възкресно-празнично бдение от Мелнишкия свещеник Герасим, основен секретар на Св. Синод и предстоятел на храмовото настоятелство на Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".
Освен посрещната икона на Св. Богородица в катедралата се пази и друга нейна икона - Достойно есть, която бе подарена на ПКСХП " Св. Александър Невски " през 2012 година В храма се пазят още мощите на св. Александър Невски и на св. Серафим Саровски.
Заради огромната берекет на иконата " Св. Богородица Всецарица ", която оказва помощ на всички притекли се с религия и очакване към нея, у нас към този момент има няколко нейни копия. Едно от първите, които пристигаха в България е тази в храма в Карджалийския кв. Гледка. Такава икона има и във Варненския храм " Св. Атанасий ", храм " Св. Петка " в Пловдив, катедралния храм на Видин " Св. Димитрий Солунски ", столичният храм " Покров Богородичен и Гигиския манастир " Св. Св. Козма и Дамян ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР