София. Хиляди протестиращи от цялата страна се събраха в столицата

...
София. Хиляди протестиращи от цялата страна се събраха в столицата
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи от цялата страна се събраха в столицата с искане за защита на социалните им права и по-високи доходи

София. Хиляди протестиращи от цялата страна се събраха в столицата с искане за отбрана на обществените им права и по-високи приходи, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Националният митинг е проведен от КНСБ и се организира под мотото „ Доходи, права, достолепие “. Исканията на КНСБ са пет: повишение приходите от трудови хонорари с най-малко 100 лева ежегодно; начална работна заплата за висшисти, които работят по специалността, от 700 лева.; да не се опитва с спомагателните трудови хонорари и в частност с това за " Трудов стаж и професионален опит " ; да спре експанзията от работодателските организации за лишаване на права и реализирани обществени придобивки за служащите и служителите; да се възвърне необлагаемият най-малко, еднакъв на минималната работна заплата и се диференцира ставката за облагане с ДОД.
Участниците в митинга се събраха на пл. " Св. Александър Невски ", откъдето в 11.30 часа потегли протестно шествие към постройката на Минситерски съвет, където сега Националният съвет за тристранно съдействие разисква Националният бюджет за 2018 година, както и бюджетите за идната година на Държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса.
Протестиращите са недоволни от мизерното възнаграждение на труда в България. Скандират „ Искаме правата си ” и „ 100 лева ”. Протестиращите са недоволни от мизерното възнаграждение на труда в България. Настояват заслужен труд и възнаграждение. Те подчертаха, че желаят да останат да работят в България, а не да мигрират.
Те носят плакати с надписи " Не сме търтеи, а работещи пчели, донесли ви 20 милиарда лева облага ".
В момента протестиращите са се събрали на пл. " Независимост " където ще се организира първият Национален протестен протест. След довеждане докрай на митинга пред Министерския съвет шествието ще се насочи към Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), където ще се организира вторият Национален протестен протест.
Протестът се организира при засилено полицейско наличие, затворено е придвижването по маршрута, по който шествието ще премине.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР