София. Главни сержанти от Армията на Република Северна Македония са

...
София. Главни сержанти от Армията на Република Северна Македония са
Коментари Харесай

Главни сержанти от България и Република Северна Македония обсъждат възможности за сътрудничество

София. Главни сержанти от Армията на Република Северна Македония са на визити във формирования от типовете въоръжени сили на Българската войска. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата . Визитата е в осъществяване на Плана за двустранно военно съдействие сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Република Северна Македония.

Главните сержанти от Армията на Република Северна Македония бяха на работно посещаване в Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “ през вчерашния ден, 8 декември. Те се срещнаха с процесите на образование и професионално развиване на военнослужещите от сержантския и войнишкия състав на Българската войска. Дискутирани бяха опциите за взаимни действия и мероприятия.

„ Основната цел на визитата е да стартираме взаимоотношения главно по линия на образованието и образованието на сержантския и войнишкия състав “, сподели старшина Калин Крумов, основен сержант на Българската войска. Гостите бяха приветствани от началника на НВУ бригаден военачалник Иван Маламов, който съобщи пред тях, че професионалният сержантски лицей е доста значима част от военния университет. „ Това е основният сержантски лицей на Българската войска, както и Националният боен университет е главната институция, която образова фрагменти за всички типове въоръжени сили. Важно е кадетите в Българската войска бъдат подготвени по единна методология “, сподели началникът на НВУ бригаден военачалник Иван Маламов. „ Основният принцип на НАТО е взаимопомощ, по тази причина ще се веселя да работим дружно. Можем да научим доста един от различен “, добави още той.

„ Искаме да обменим опит, да изпълним продан на инструктори и студенти и се надяваме на поддръжка от ваша страна “, сподели Бране Петрески, основен подофицер на армията на Република Македония.

Делегацията на основни сержанти от Армията на Република Северна Македония посети на 7 декември и Мобилната КИС от състава на Съвместното командване на силите (СКС). Целта на визитата е поддържане и развиване на основаните работни връзки на стратегическо и оперативно равнище. Обсъдени бяха евентуалните благоприятни условия за развиването на политиките в региона на образованието и развиването на сержантския състав.

На срещата участваха основният сержант на Българската войска старшина Калин Крумов, основният сержант на СКС старшина Петър Симеонов, основният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов а от Република Северна Македония - основният сержант на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония Бране Петрески, основният сержант на Командването за образование и подготовка Люпчо Стойков и основният сержант на Съвместното оперативно командване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР