София. Договорът за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница“

...
София. Договорът за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница“
Коментари Харесай

Подписан е договорът за реконструкция на стрелковото развитие на гара „Зимница“ и рехабилитация на контактната мрежа в гарите „Зимница“ и „Стралджа“

София. Договорът за реорганизация на стрелковото развиване на гара „ Зимница “ и рехабилитация на контактната мрежа в гарите „ Зимница “ и „ Стралджа “ беше подписан през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ . Той е част от план „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, Фаза 2 “.
Обхватът на обекта включва реорганизация на стрелковото развиване на гара Зимница, възобновяване на железопътни стрелки и стоманен път с нови релси и траверси, създаване на нови перони, рехабилитация на приемното здание на гарата, както и създаване на нов пешеходен подлез, оборудван с нужните уреди за достъп на лица с понижена пъргавина и ремонт на действителен подлез.
В региона на гарата ще бъдат построени шумозащитни и защитни огради и ще бъдат обезпечени паркоместа за коли и условия за достъп на лица с понижена пъргавина. Ще бъдат изпълнени и действия по създаване на нова система за сигнализация в гара „ Зимница “.
Изпълнител на обекта е „ ВДХ “ АД. Стойността на контракта е 27 470 887.19 лв. без Данък добавена стойност, а срокът му за осъществяване е 36 месеца.
Реконструкцията на стрелковото развиване на гара Зимница и рехабилитацията на контактната мрежа в гарите „ Зимница “ и „ Стралджа “ се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд (КФ) посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014 - 2020 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР