Соченият за един от най-големите контрабандисти на Балканите Иван Тодоров

...
Соченият за един от най-големите контрабандисти на Балканите Иван Тодоров
Коментари Харесай

Изплува нова версия за кървавото убийство на Доктора в столицата, разследващи тръгнаха по албанска следа!

Соченият за един от най-големите контрабандисти на Балканите Иван Тодоров - Доктора е премахнат поради контрола на каналите за незаконен стокообмен и опита на албанската мафия да навлезе в този бизнес, написа " Телеграф ".

Това е една от последните версии за аргументите, довели до разстрела на Доктора преди 12 години. Тодоров бе разстрелян на 22 февруари 2006 година, четири месеца след убийството на банкера Емил Кюлев, в София. Това се случи макар засилените ограничения за сигурност по отношение на визитата на тогавашния турски президент Ахмет Сезер. По време на стрелбата вътрешният министър Румен Петков награждава служители на реда от Шесто ШПУ, съобщи Блиц.

Около 14 часа от засада убийците откриват огън по движещия се по улица " Червена стена " черен джип " Порше Кайен ". Доктора е погубен на място, а 37-годишния му водач Васил Михайлов е тежко ранен - прострелян няколко пъти в гърдите, корема и крайниците. Убийството е осъществено безогледно и доста професионално, пред очите на доста хора. 

За поръчителството на убийството на Доктора има няколко версии. Счита се, че аргументите са старите контрабандни канали, основани още в годините на социализма, които той е направлявал през 90-те. 

Една от последните е обвързвана с проблем с албански трафиканти и косоварите, които са желали да сложат ръка на целия надзор на стокообмена през Балканите на опиати и оръжия, през цигари, които са главен занаят на Доктора.

Оперативно известено е, че Доктора работи с фамозния гръцки контрабандист Йоргос Артемидас. Гъркът постоянно идва в Сандански, Петрич и Свиленград. Първоначално Йоргос бил сътрудник на убития през 2003 година Филип Найденов - Фатик. Твърди се, че през 90-те години той осигурявал каналите за трафик на амфетамини на Фатик.

По това време Тодоров също е непосредствен на Найденов и в действителност Фатик ги среща. Гъркът става един от най-близките сътрудници на Тодоров. С негова помощ бил обезпечен пътят на цигарите към Западна Европа. В един миг обаче Йоргос стартира да работи с албанците и връзките му с Доктора се скапват, даже са в открит спор.

Именно поради тази калимера спецченгетата стартират създаването " Приятели ", която наблюдава връзките на Доктора, Константин Димитров - Самоковеца и Йоргос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР