Собствениците на заведенията у нас са категорично против предложените мерки

...
Собствениците на заведенията у нас са категорично против предложените мерки
Коментари Харесай

Сдружението на заведенията за идеите на Асен Василев: Не знаем как един сериозен министър може да си го помисли това

Собствениците на заведенията у нас са изрично срещу препоръчаните ограничения за бизнеса в бюджета за тази година.

" Конкретно ни тормози, че страната абдикира от отговорностите. Това се случваше по време на пандемията. Тези ограничения са избрани единствено за нашия сектор и ние се усещаме ощетени. Каква е логиката за другите браншове да няма такива проблеми? Ние нямаме срещу касовия бон, само че дано е за всички ", каза председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов за " България заран ".

" В по-малките градове няма доста банкомати, а в тези, които ги има, взимат доста огромни такси. Нашите чиновници избират да получават заплатите си в кеш. Иначе кой ще ги заплати тези такси? Държавата, работодателят или самият чиновник, който просто е отишъл да си изтегли заработените пари? ", добави Коларов.

От Министерството на финансите настояват, че това е метод за осветляване на бизнеса. Емил Коларов обаче счита, че това не е по този начин.

" Не знам по какъв начин един сериозен министър може да си го намерения това. Аз съм срещу практиката за предоставяне пари под масата, само че това не е методът. Има други способи, по които всичко може да се маркира. По случая организираме самодейност, която ще обявим скоро ", показа той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По случай другото предложение на министерството, а точно, в случай че клиентът не получи записка, не би трябвало да си заплаща за услугата, Коларов сподели:  " Ние живеем в България. Ще има клиенти, които си потеглят още преди да сме им дали записка и няма да си заплащат. Защо тези промени ги няма във фризьорския салон и така нататък? Защо би трябвало да е единствено при нас? Какъв е резултатът? "

" Ако това влезе в действие, ще се опитаме по всевъзможен метод нашата дума да надделее. Това е смехотворно. Назначиха човек, който няма нищо общо с този бранш, тя е експерт, но може би в друга сфера ", сподели той за новия министър на туризма - Зарица Динкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР