Собственикът на „Царско село“ Стойне Манолов даде интервю за клубния

...
Собственикът на „Царско село“ Стойне Манолов даде интервю за клубния
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Обявиха закриването на клуб от Първа лига: БФС да вкара друг!

Собственикът на „Царско село“ Стойне Манолов даде изявление за клубния уебсайт в което разгласи, че отборът стопира да съществува. Ето го:

– Г-н Манолов, след три години в елита „Царско село“ изпадна във Втора лига, какво ще е бъдещето на клуба?

– Да, „Царско село“ направи три положителни години в Първа лига. Дойде време обаче да кажем, че клубът престава да съществува и няма да взе участие в професионалния футбол идващия сезон. Обявяваме го в този момент, с цел да дадем опция на БФС да попълни групата както откри за добре.

– Защо се стигна до това решение?

– Инвестицията на пари в българският футбол е най-лесния метод да ги загубиш. Няма почва да развиване. Хабят се нерви и средства. Все отново би трябвало да признаем, че имахме задоволително положителни моменти в елита, а и преди този момент, когато бяхме част от Втора лига. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и чиновници на „Царско село“, които през този интервал бяха част от клуба и тима и даваха всичко от себе си на терена и отвън него. Специални благодарности на треньорите Никола Спасов, който за жалост към този момент не е измежду нас, Любослав Пенев, Тони Здравков и Стефано Макопи. Открихме няколко доста положителни играчи, които минаха през „Царско село“ и продължиха развиването си на по-високо равнище. Показахме, че може да се опълчваме на грандовете. Имахме сполучливи мачове с всички тимове от елита, даже и с най-силните. Ясно е, че футболът не е единствено пари, а и страст. Опитахме всичко, с цел да оцелеем в последните няколко месеца, само че за жалост не се получи.

– Какво спечелихте и какво загубихте в този план?

– Вече отговорих нагоре, че в нашия футбол се губят пари и средства. Да, печелят се хубави страсти, само че от време на време това не е задоволително. През годините вложих извънредно и единствено персонални средства. Наложи се за купя земя, да направя стадион, осветяване и всичко належащо, с цел да играем професионален футбол. Правех го от обич към футбола, тъй като той е голяма част от моя живот. До мен бяха доста другари, които ме подкрепяха. Трябва да благодаря и на главния ни спонсор WINBET, с който направихме едно положително партньорство. Ние външна помощ не сме получили.

Какво още изгубих ли? Загуби моето семейство, тъй като то бе най-ощетено от това, че отстранявам толкоз време, нерви и средства за футбола. В името на футбола съм го лишавал от доста неща, за което скърбя.

– Няма по какъв начин да не ви върна на последния мач и случката в края, когато влязохте на терена и не позволихте на Юсуфа Яфа да бие дузпата. Защо се стигна до там?

– Първо желая да кажа, че скърбя за това, което се случи. Не трябваше да се стига дотук, само че вижте, когато един футболист не се преценява с треньора, останалите си съотборници и с безусловно никой аз не мога да го понасям. Получи се спор на терена сред играчите, треньорите също споделиха кой е избран да извърши дузпата, само че той не взе под внимание думата на треньора и своите сътрудници на терена. Не се съобрази с никого. Аз бях наясно, че това е последната дузпа, която ще имаме опция да осъществим като професионален клуб, само че не от човек, който демонстрира, че не почита никого. Исках да приключим това премеждие с победа, а Мартин Кавдански е дал доста на нашия тим и той заслужаваше да извърши тази дузпа. Както видяхте, без значение от резултата в Благоевград, на терена футболистите играха до последната минута и желаеха да завоюват мача, без значение, че действително всичко бе ясно в другата среща.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР