Снощи в 20 часа България е получила проекта за осми

...
Снощи в 20 часа България е получила проекта за осми
Коментари Харесай

България получи осмия пакет санкции срещу Русия, отговаря днес съгласна ли е - Политика

Снощи в 20 часа България е получила плана за осми пакет със наказания на Европейски Съюз против Руската федерация. Днес би трябвало да отговори съгласна ли е, заяви служебният министър Николай Милков.

" Той е подбуден от това, че войната в Украйна навлиза в една нова фаза след решението на президента Путин за частична готовност и за осъществяване на по този начин наречените референдуми в окупираните територии. В момента протича работата по подготовката на този осми пакет ", сподели Милков.

Той не разкри какво съдържа с обяснението, че препоръчаните наказания към момента са обект на договаряния сред страните членки.

" Мога да приказвам на този стадий единствено за правилата, по които протича работата. Първият принцип е, че тези наказания би трябвало да ускоряват натиска над Русия. На второ място, би трябвало да бъдат избегнати или минимизирани, доколкото това е допустимо, негативните резултати върху европейските стопански системи и да не се допусне никога те да бъдат по-големи от изгодите, които (санкциите) биха донесли ", сподели той.

Министърът дефинира като " предизвикателство " и проблем ", изискващ " съществено изпитание " условието за бърз отговор от България. Страната ни би трябвало да отговори ЗА или ПРОТИВ е, има ли забележки и оферти по получения нощес пакет до обедните часове през днешния ден.

" Ние сме получили през вчерашния ден в 20 ч предложение за това какво би трябвало да съдържа този пакет от наказания. В момента протича работата по оценка на пакета, с цел да може да се образува българско мнение по глобите. В случая концепцията е, че ние би трябвало да представим това мнението и да настояваме то да бъде регистрирано в хода на съгласуването, което ще се извърши.

Основният проблем е, че периодите за координиране са доста къси. От нас се изисква към обяд да дадем отговор. Това е съществено изпитание, тъй като изисква групово взаимоотношение на редица ведомства, които са отраслови и заинтригувани по тази тематика. Така че незабавната реакция в действителност съставлява най-голямото предизвикателство в тази ситуация. Естествено, когато глобите бъдат признати, на първия вероятен стадий вие (журналистите) ще бъдете осведомени за това какво съдържат те ", сподели още Милков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР