Снощи около 21.50 ч. неизвестни лица са хвърляли камъни по

...
Снощи около 21.50 ч. неизвестни лица са хвърляли камъни по
Коментари Харесай

Мъж е пострадал от хвърлен по влак камък


Снощи към 21.50 ч. незнайни лица са хвърляли камъни по бързия трен от Благоевград за София в региона сред гарите Горна баня и Захарна фабрика, оповестяват от БДЖ в понеделник. Пострадал е млад мъж, който е пътувал във влака.

Има счупено стъкло на странична врата на втория вагон от състава на влаковата комбинация, в резултат на което пасажерът е получил пострадвания в региона на главата. Превозната бригада на влака е реагирала неотложно като е подала сигнал до Спешна здравна помощ и потърпевшият мъж е откаран в болница.

Подобни вандалски прояви нанасят обилни материални вреди за " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД като в действителност саботират всички старания на управлението на националния железопътен транспортьор за предложение на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите, показват от компанията. Най-важното измерение на тези похищения е застрашаването сигурността на придвижването на влаковете, както и живота и здравето на пасажерите и чиновниците на националния железопътен транспортьор.

От началото на 2018 година това е 19-ият случай, при който влакове на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД са замеряни с камъни, се споделя в информацията. За същия интервал на 2017 година са регистрирани 42 случая, а за цялата минала година са 76, от които е потърпевш един пасажер.

От БДЖ акцентират, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР