Снощи горя "Нотр Дам" - реликва, символ и олицетворение на

...
Снощи горя "Нотр Дам" - реликва, символ и олицетворение на
Коментари Харесай

Кое е по- тъжно: Пламъците или усмивките им?

Снощи пламтя "Нотр Дам " - светиня, знак и въплъщение на Париж. Не знаем по какъв начин и за какво е тръгнал огънят.

Знаем, обаче, че:

– В Косово единствено за 5 години (1999-2004) над 130 църки и манастири са опожарени и унищожени.

– Във Франция за последните 10-15 години са затворени хиляди църкви, и на тяхно място са се появили към 2500 нови джамии.

– В Лондон са затворили 500 църкви, а на тяхно място – има нови 400 + джамии..

Жалко и за Нотр Дам - знак на Френската просвета и Европа. Издържа 7-8 века, само че не може да издържи на новото време, новите технологии и “квалифицираните” служащи.

Не знаем кой я е запалил, само че знаем кой се смее, до момента в който тя гори.

Докато милиони хора по света, изключително в Европа скърбят, да забележим какво се случва другаде. Отваряйки обява от новинарска емисия във Facebook се натъкваме на потресаваща панорама. Наред с натъжените емотикони, е цялостно със смеещи се такива - най-вече имена характерни за Близкия Изток и Африка.

Може да видите ухилените муцуни от Сирия, от Египет, от Нигерия, Мексико, даже от Канада на някакъв приключил в Париж, колежа Нотр Дам.

Не си спомнямe, когато талибаните събаряха статуиите, някой прочут да се е радвал или смял. Напротив. Не си спомняме, когато загиваха деца в Близкия Изток, ние да сме се радвали. Що за подигравка е това, да се радваш на нещастието на другите, или на разрушаването на исторически обекти, и то места, които са те подслонили?

Мислите, че всичко е инцидентно ли? Не знаем... Защото единствено преди 1 месец – ВТОРАТА по величина черква в Париж също е горяла, но инцидентно, ей по този начин... да не си помислите нещо!

Тъжно е! Не се знае единствено дали пламъците или усмивките са по-тъжни.



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР