Снимки: БСПЕвропа не само ни чува, тя ни вижда и

...
Снимки: БСПЕвропа не само ни чува, тя ни вижда и
Коментари Харесай

Елена Йончева попиля властта в България: Европа ни чува, присъдата е

Снимки: Българска социалистическа партия

Европа освен ни чува, тя ни вижда и ни споделя, че в България има властническа и престъпна власт. Казва ни, че в страната няма разделяне на управляващите, а прокуратурата е подвластна. Казва ни, че най-вероятно няма да ни одобряват в Шенген и това не е изненада ”. Това заяви водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева пред публицисти в Чирпан по отношение на продължаващия мониторинг върху страната ни от страна на Европейска комисия, написа novini.bg.

Тя разяснява, че в отчета на Европейската комисия от месец февруари се споделя, че 2/3 от корупционните покупко-продажби, свързани с видни политически персони в България, не се проверяват.

,,Корупцията е една от аргументите за бедността в България и продължаването на мониторинговите отчети значи, че властта у нас не се оправя. Това е присъда за тази власт``, безапелационна бе Елена Йончева.



Водачът на листата на левицата бе безапелационна, че хората не имат вяра в институциите, че страната може да ги отбрани. Според нея не може един младеж, който приключва образованието си и взима 500 лева заплата, да вижда развиването си тук.

,,В общините се основават феодални системи и с цел да просперира един човек, би трябвало да бъде непосредствен до властта. Това не е Европа, където всеки може да разчита на знанията и опита си``, разяснява още Елена Йончева.

,,Във " Визия за България " и " Визия за Европа " ясно сме декларирали, че слагаме преди всичко тематиката за обществената страна, растежа на приходите и достъпа до опазване на здравето и обучение. Това са главните проблеми, които слагат хората в дребните обитаеми места``, съобщи претендентът за евродепутат и зам.-председател на Народно събрание на БСП Деница Златева. Тя разяснява, че сигурно военноморските и военновъздушните ни сили би трябвало да се развиват, само че всичко това би трябвало да бъде уравновесено.

Златева сподели още, че когато се отпускат средства за развиването на българската войска, всичко би трябвало да бъде транспарантно.

,,Не би трябвало да се случва- както с отпуснатите непосредствено на Автомагистрали средства за Автомагистрала " Хемус ", за които не е ясно от кого ще се използват``, добави зам.-председателят на левицата.  



,,Докога ще стигнат тези 50 млн. лева, отпуснати за увеличение на заплатите на медицинските сестри``, попита Деница Златева. Тя зададе въпроса по какъв начин ще се изравни несъответствието сред минималното им възнаграждение и това на лекарите – специализанти, които са на доста по-ниски заплати.

,,Трябва да имаме ясна тактика за развиване на бранша и по какъв начин да задържим младите експерти у нас, а не да се работи на парче``, безапелационна бе Деница Златева.

,,Общините би трябвало да имат по-голяма автономия и да получават по-голяма поддръжка от държавния бюджет``, разяснява пред медиите претендентът за евродепутат Иван Кръстев. Той добави, че казусът с бюджета на Чирпан е доста индикативен.

Кръстев изясни, че общината е принудена със лични средства да дофинансира настоящите обществени услуги на нейна територия, тъй като централният бюджет не обезпечава средства за това.

,,В същото време, настоящият закон лимитира опцията на общините да генерират лични доходи. Опциите в тази ситуация са или да се вдигнат налозите на така и така изправеното на ръба население, или да се търсят пари по еднолично решение на премиера. Този метод не работи и е в прорез с правовата държава``, разяснява още Иван Кръстев.



По-рано денем претендентите за евродепутати посетиха най-стария манастир в Европа " Св. Атанасий " в с. Златна морава и направиха подаяние на Център за настаняване от фамилен вид за младежи с увреждания в Чирпан.  

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 1 минута) Рейтинг: 27386 | Одобрение: -25234 Мониторингът не е като да ни замразят за непрекъснато фондовете, нали по този начин, другарко Пончева? Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР