Снимка УикипедияСърбия ще остане на европейския път, влакът не може

...
Снимка УикипедияСърбия ще остане на европейския път, влакът не може
Коментари Харесай

Александър Вучич към ЕС: Няма да се съглася с шантажа и натиска

Снимка Уикипедия

„ Сърбия ще остане на европейския път, влакът не може да върви през полето “, съобщи сръбският президент Александър Вучич пред сръбският ефирен канал РТС, представен от македонското електронно издание “МКД “, представено от " Фокус ".

Вучич съобщи, че в понеделник вечерта е имал " тежки диалози с представители от Европейски Съюз, които са предложили среща и опит да се стигне до компромис с Косово ", само че той им е споделил, че " няма да се съгласи на шантажа и натиска да се приказва за нещо друго, с изключение на за унищожаване на високите вносни мита ".

" Европейският съюз би трябвало да реагира, а той не реагира. И какво да върша? Нека да раздадем въжетата и да се обесим всички? Ние продължаваме да работим, с цел да помогнем на нашия народ в Косово ", сподели сръбският президент.

Той оцени, че огромният брой жители на Сърбия желаят статуквото, когато става дума за решаването на косовския въпрос, наблягайки, че албанците желаят да уредят своята държавност и за това са подготвени да платят всяка цена.

" Ние се сблъскваме с желанието на албанците да създадат своя лична държавност и те са решени да го реализиран непременно ", уточни Вучич и съобщи, че е невероятно поддържането на положението на замразен спор, тъй като това " не желаят нито Европа, нито света, а не желаят и албанците. "  

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР