Снимка: Сайт на Черно мореЧерно море още не може да

...
Снимка: Сайт на Черно мореЧерно море още не може да
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Етър се съгласи да отложат мача ни от втория кръг, очакваме отговор от Славия

Снимка: Сайт на Черно море

Черно море още не може да стартира подготовка за новия сезон с цялостен тим, заради това че доста футболисти и треньори не престават да са под карантина поради болестта с ковид. „ Петел ” потърси старши треньора Илиан Илиев, с цел да даде изясненост какво се случва сега при „ моряците ”.

- Г-н Илиев, какъв брой души от Черно море сега още се лекуват от COVID-19?

- По принцип продължаваме да сме под карантина, една част 18-и ден, друга – 17-и. Знаете, че след PCR тестванията на 3, 4 и 5 юли, 16 души имаха положителен резултат, а след тестванията на 9-и юли, към тях се причислиха още двама – Исмаил Иса и Димитриос Хантакиас. От всичките 18 единствено трима дадоха негативни резултати на последните два PCR теста – Илиан Илиев-младши, Васил Панайотов и Мартин Дичев. Останалите 15 души – 11 играчи, треньори и теляк, сме под карантина.

- Вие, помощникът ви и другите инфектирани футболисти, по какъв начин се чувствате?

- Ние особено с Петьо Костадинов, изкарахме много тежки първи три нощи. С температура, тресчица, всички вируси - летни и зимни, се бяха събрали в един. След четвъртия ден до момента нямаме никакви признаци, както огромна част от инфектираните футболисти още от началото на втория ден нямаха никакви признаци. Но продължаваме, и ние, и те, да сме под карантина, поради това, че резултатите от последните проби са положителни.

- Трудно ще бъде да се разбере, само че имате ли въпреки всичко визия или някакво пояснение, каква може да е повода за тази всеобща болест в Черно море?

- Трудно е да се открие първоизточникът. Знаем, че има доста хора във Варна, колкото и да няма туризъм това лято, тъй че всичко е допустимо. Ние вършим вътрешно следствие, преосмисляме нещата, проучваме къде сме сбъркали и имаме някои отговори, само че ще ги запазим за нас.

- Предвид обстановката в Черно море, какви ограничения ще предприемете?

- Бих желал първо да припомня, че ние сме тимът с най-вече проби. На 3, 4 и 5 юли направихме изключителни, откакто победихме Арда, преди мача с Ботев (Пд) по рекомендация на Мишо Илиев, в целия клуб си направихме по още един тест, след който Иса и Димитриос бяха позитивни. Продължаваме да сме под карантина и не можем да стартираме подготовка. В момента с Мартин Христов упражняват шестима футболисти плюс юношите.

Що се отнася до ограничения, от Етър се съгласиха да отсрочат мача ни от втория кръг в новото състезание. Очакваме отговор от Славия за дуела ни от първия кръг. Тук желая да бъда свестен вярно. Срещу Арда и Ботев (Пд) играхме най-вече с млади момчета и единствено някои от по-опитните. Не ни е боязън да изиграем първия мач със Славия, и другите мачове с сходен състав. Но мисля, че откакто започваме едно ново състезание, всички тимове би трябвало да са равнопоставени, и в БФС да премислят това, което се случва при нас, в Локомотив (Пд) и други тимове. Надяваме да се намеси, първо Здравната комисия към БФС, с началник доктор Михаил Илиев. Ние го послушахме и направихме проби преди срещата с Ботев (Пд). Нека в този момент той или някой от Медицинската комисия да изрази мнение, дали ще е обикновено, поради това, че на 24 и 25 юли ни предстоят нови проби и в случай че, Дай Боже, те са негативни и стартираме естествена подоготовка на 30 юли, единствено след седмица да играем формален мач. Надявам се на бърз и експертен отговор от БФС. Ние 20 дни сме заключени у дома, уповавам се да не са и повече, и редно ли е незабавно по-късно да се подлагат футболистите на огромни натоварвания. Получихме положителен отговор да отложим мача с Етър, чакаме и отговор от Славия, от който зависи дали БФС ще отсрочи мача ни. В края на предишното състезание ние направихме компромис да играем против Арда и Ботев (Пд) с юношите, защото БФС не отсрочи други срещи. Надявам се, че няма да стартираме новия сезон с сходен компромис.

- Вашата оценка за играта на Черно море в последните ви две срещи с Арда и Ботев (Пд)?

- Изключително сме разочаровани, че не се класирахме за баража за Европа и трудът ни отиде напразно. Но се случиха неща, които не са контролируеми от нас. Съжаляваме, че това, за което работихме цяла година, не можахме да го реализираме поради странични фактори.

Мисля, че опитните изиграха дружно с младите момчета зряло двата мача. Мисля също, че в случай че във втория мач публиката ни беше на „ Тича ”, за Ботев ПД щеше да е доста мъчно да ни победят. Не знам какво толкоз щеше да попречи 1500-2000 фенове да са на трибуните, откакто преди този момент се изиграха мачове пред над 10 000 фенове, какъвто бе финалът за Купата, и награждаването с купата на Лудогорец, когато имаше над 5000 на стадиона. Затова решението е дискусионно и беше в наш ущърб, имайки поради, че в нашия тим 15 души – футболисти и треньори, бяха с коронавриус.

- След раздялата с Жордао има ли други вести към изходящи или входящи прехвърляния в Черно море?

- Имаме проблем с вратаря Миодраг Митрович, който изяви предпочитание да се прибере в Швейцария при фамилията си. Той ни е необходим, само че би трябвало и да почитаме желанието на всеки футболист, както постоянно сме го правили. Ние вложихме време в Митрович една година и не, че не имаме вяра на нашите млади вратари, само че сега обмисляме по какъв начин да постъпим с него.

Иначе подписахме контракт със Стефан Велев. Бяхме се и договорили с двама чужденци да стартират тренировки с нас, само че откакто прочетоха какво се случва в клуба, взеха решение да не пътуват за България. Поне към този момент.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР