Снимка PexelsСилно заразният вариант на коронавируса Делта се разпространи в

...
Снимка PexelsСилно заразният вариант на коронавируса Делта се разпространи в
Коментари Харесай

Повече от половината от 25-милионното население на Австралия е под тежка блокада на COVID-19 от сряда

Снимка Pexels

Силно заразният вид на ковид Делта се популяризира в три от огромните градове на страната. С присъединението на щата Южна Австралия към цяла Виктория и Сидни в умозаключение във вторник, строги заповеди за престой в дома са в действие за огромни елементи на страната, защото формалните лица бързат да спрат най-лошото огнище на ковид за годината.

Сидни, най-големият град в Австралия, е в четвъртата седмица на петседмично блокиране, до момента в който Виктория и столицата ѝ Мелбърн удължиха рестриктивните мерки до началото на идната седмица. Южна Австралия разгласи едноседмични твърди ограничения във вторник, когато случаите се разпространиха в столицата Аделаида. В сряда Виктория регистрира най-големия дневен растеж на локално добити случаи на COVID-19 от повече от седмица. Бяха открити 22 локални случая (спрямо девет ден по-рано), като общият им брой при последното огнище беше над 100. Всички нови случаи са свързани с актуалното огнище. 

Австралия  се е справила доста по-добре от доста други развити стопански системи, като  поддържа броя на COVID-19 релативно невисок, с малко над 32 100 инфектирани и 915 умряли.

Премиерът  Скот Морисън бе подложен на рецензии за бавната имунизация,  за което той от своя страна упрекна смяната на медицинските насоки за дозите на AstraZeneca и рестриктивните мерки на доставките за имунизациите на Pfizer. Морисън сподели, че все пак Австралия въпреки всичко ще би трябвало да претърпи блокади. " Разбирам, че има огромно отчаяние, само че с този финален вид всяка страна в света се бори ", сподели Морисън пред локално радио в сряда.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР