Снимка PexelsОт началото на кампанията в страната са поставени близо

...
Снимка PexelsОт началото на кампанията в страната са поставени близо
Коментари Харесай

Зиаре: Над 110 хил. души са били ваксинирани в Румъния през последното денонощие

Снимка Pexels

От началото на акцията в страната са сложени близо 6 милиона дози ваксина.

Румънците към този момент имат опция да се имунизират в който и да е имунизационен център без авансово записване.

Общо 110 633 души са били имунизирани в Румъния през последното денонощие, което е връх от началото на имунизационната акция, оповестява осведомителният уебсайт " Зиаре ".

 

От тях 92 553 души са получили доза от имунизацията на " Пфайзер ", 10 511 - на " Модерна ", 6898 - на " АстраЗенека " и 671 - на " Джонсън и Джонсън ".

 

Същевременно министър председателят Флорин Къцу заяви, че 7165 души са били ваксинирани през първите 24 часа от имунизационния маратон в Букурещ, който стартира в 16.00 часа през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът посочи, че това значи " по петима имунизирани на минута " и дефинира този резултат като " доста добра вест ". Той разгласява на страницата си във фейсбук карта на всички имунизационни маратони, които сега се организират в разнообразни градове в страната, и прикани румънците да отидат и да се имунизират. Денонощният имунизационен маратон в Букурещ ще продължи до 8.00 часа в понеделник. Използва се имунизацията на " Пфайзер/Бионтех ".

В страната от началото на имунизационната акция са сложени 5 891 855 дози ваксина на 3 580 368 души, като 1 268 881 от тях са получили първата доза, а 2 311 487 - и двете дози. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР