Снимка PexelsКой е по-добър от двата английски съперника на финала,

...
Снимка PexelsКой е по-добър от двата английски съперника на финала,
Коментари Харесай

Тази вечер е финалът на Шампионската лига по футбол

Снимка Pexels

Кой е по-добър от двата британски противника на финала, ще стане ясно най-рано малко преди среднощ наше време довечера. 

Изцяло британският конфликт сред тимовете на Манчестър Сити и Челси ще дефинира довечера новия притежател на трофея в Шампионската лига по футбол.

От 22 ч. българско време в португалския град Порто на " Ещадио ду Драгао " противниците ще бъдат подкрепяни от общо 16 500 почитатели, колкото е допустимата численост на присъстващи за този край. Той бе изместен там от Истанбул, поради проблемите с Covid-19, които има в югоизточната ни съседка, предава БНР.

" Гражданите " се надяват да завоюват купата за първи път в своята история, до момента в който лондончани към този момент са го правили през 2012 година.

Сити е безапелационен първенец на Англия през този сезон, до момента в който Челси приключи четвърти на 19 точки в класирането зад тазвечершния си противник в Шампионската лига.

Интересно е, обаче, че през тази акция Челси на два пъти победи Манчестър Сити - за състезание и за ФА Къп.

Двата тима са в цялостни сформира за най-важния си мач за сезона. В редиците на манчестърци единствено Илкай Гюндоган има леки проблеми след конфликт с Фернандиньо на вчерашната подготовка.

Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола е печелил трофея с Барселона през 2009 и 2011 година, а довечера ще опитва да стигне до триумфа и с различен управителен от него тим.

Томас Тухел през предходната година бе на край в Шампионската лига с водения тогава от него Пари Сен Жермен, само че го загуби с 0:1 от Байерн. Така че за него триумфът във финала би бил първи.

Условен хазаин на конфликта е Манчестър Сити, което значи, че отборът ще може да употребява обичайния си екип в светлосиньо и бяло. За разрешаване на противоречиви обстановки ще бъде употребена системата ВАР. 

Двата тима ще могат да извършат по пет смени в постоянното време и да създадат по още една в продълженията, в случай че 90-те минути не дефинират спечелилия. При ново тъждество и тогава, ще се стигне до осъществяване на дузпи.

В тази връзка Тухел изрази възхищението си от над 20-те сполучливо изпълнени дузпи във финала на Лига Европа сред Виляреал и Манчестър Юнайтед и добави, че към този момент е определил изпълнителите от бялата точка, в случай че се стигне до там.

Гуардиола също призна, че чака финалът да бъде доста тежък и е елементарно да се каже " забавлявайте се ", само че е мъчно да се извърши.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР